ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κεμπάπ – Συνταγή από τα βάθη της Ανατολής

Κεμπάπ - Συνταγή από τα βάθη της Ανατολής

Κεμπάπ – Συνταγή από τα βάθη της Ανατολής – Make food.

Το κεμπάπ θέλει πολύ καλό ζύμωμα και τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο πριν το ψήσεις! Επίσης πρέπει να το απλώσεις καλά στη βέργα. Για αυτό το πατάμε με τον αντίχειρα και τον μέσο!

ΥΛΙΚΑ Κεμπάπ

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
500 γρ. κιμάς από πρόβατο
ή αρνί
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. σουμάκ
1,5 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
½ κ.γ. μπούκοβο
½ κ.γ. κύμινο
Μία μύτη κανέλα
Μία μύτη γαρύφαλλο
Μία μύτη μπαχάρι τριμμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
5 κ.σ. μαϊντανό

#kebab
Facebook page:  https://www.facebook.com/makismakefood

  • Τα κεμπάπ μπορούν να φτιαχτούν από διάφορα είδη κρέατος, όπως αρνί, μοσχάρι, κοτόπουλο, χοιρινό ή ακόμα και ψάρι.
  • Το κρέας συνήθως ψιλοκόβεται ή αλέθεται και καρυκεύεται με διάφορα μπαχαρικά, όπως πάπρικα, κύμινο, κόλιανδρο και πιπέρι.
  • Μπορούν να ψηθούν σε σούβλα, σχάρα, φούρνο ή ακόμα και τηγανητά.
  • Σερβίρονται typically με πίτα, λαχανικά και σάλτσες.

Είδη κεμπάπ:

  • Σις κεμπάπ: Κρέας ψημένο σε σούβλα.
  • Ντονέρ κεμπάπ: Κρέας ψημένο σε κάθετη σχάρα και κομμένο σε λεπτές φέτες.
  • Κεφτεδάκια: Μικρά μπιφτέκια από κιμά.
  • Σουβλάκι: Κρέας και λαχανικά ψημένα σε σούβλα.
  • Λουκάνικα: Κιμάς γεμισμένος σε έντερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *