Αθλητικά

Με την “ψυχή στο στόμα” ο Ολυμπιακός 1-0 τον Εργοτέλη

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1-0 ΦΩΤΟ: http://www.sport24.grΕνα γκολ του Τζόρτζεβιτς στο 28ο λεπτό, που με δεύτερη προσπάθεια νίκησε τον Δασκαλάκη ο οποίος προηγουμένως είχε αποκρούσει το πέναλτι του αρχηγού του Ολυμπιακού (μαρκάρισμα του Γραμμόζη στον Στολτίδη), έδωσε τη νίκη με 1-0 στον πρωταθλητή Ελλάδας απέναντι στον Εργοτέλη. Η αναμέτρηση του “Γ. Καραϊσκάκης”, που διεξήχθη στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, ήταν το τελευταίο αγωνιστικό τεστ των “ερυθρολεύκων” πριν την αναμέτρηση της προσεχούς Τρίτης με την Τσέλσι, για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, στην οποία πάντως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να εμφανιστεί πολύ καλύτερος από την αποψινή συνάντηση, αν θέλει να έχει ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα. Πάντως, με το τρίποντο οι “ερυθρόλευκοι” πέρασαν πρώτοι στην κατάταξη και περιμένουν το αποτέλεσμα του αυριανού αγώνα Ατρόμητος-Παναθηναϊκός αλλά και την εκδίκαση της έφεσης της συνάντησης με την Καλαμαριά. Ανακοίνωση του Εργοτέλη για τη διαιτησία του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 3ο λεπτό, με τον Γκαλέτι να εκτελεί απευθείας φάουλ στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 5΄ ο Λεονάρντο σέντραρε και ο Τζόρτζεβιτς έκανε την κεφαλιά-άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο αρχηγός του Ολυμπιακού βγήκε πίσω από την άμυνα του Εργοτέλη και γύρισε τη μπάλα παράλληλα, αλλά προ του Κοβάσεβιτς απομάκρυναν οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων.

Αφού η ομάδα της Κρήτης πέρασε χωρίς αγωνιστικές απώλειες το πρώτο τέταρτο, άρχισε να επισκέπτεται και μάλιστα με αξιώσεις την εστία του Ολυμπιακού. Ετσι, στο 16΄ ο Γραμμόζης σούταρε πολύ δυνατά ένα μακρινό φάουλ που υποχρέωσε τον Νικοπολίδη να εκτιναχθεί στην αριστερή γωνία του για να αποκρούσει. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γιαλούσης πέρασε τον Λεονάρντο αλλά ο διεθνής τερματοφύλακας του Ολυμπιακού ήταν και πάλι εκεί, στο 18΄ ο Νικοπολίδης απέκρουσε και το σουτ του Μελισσά, για να “απαντήσει” στο 24΄ ο Κοβάσεβιτς (κεφαλιά άουτ).

Στο 26΄, ο Γραμμόζης μάρκαρε τον Στολτίδη στην περιοχή της ομάδας του και ο διαιτητής Σταθόπουλος (“παρθενική” εμφάνιση στη Σούπερ Λίγκα) είδε παράβαση στην πτώση του διεθνούς αμυντικού μέσου των “ερυθρολεύκων”. Παρά τις διαμαρτυρίες των παικτών και της τεχνικής ηγεσίας του Εργοτέλη, ο Τζόρτζεβιτς έστησε τη μπάλα στα 11 μέτρα, στο 28ο λεπτό. Ο Δασκαλάκης εξουδετέρωσε το πέναλτι του “Τζόλε”, αλλά δεν κατόρθωσε να συγκρατήσει ή να πετάξει άουτ τη μπάλα, και ο Τζόρτζεβιτς έκανε το 1-0 παίρνοντας το “ριμπάουντ”.

Δύο λεπτά αργότερα (30΄) ο Γραμμόζης μάρκαρε αντιαθλητικά τον Στολτίδη ρισκάροντας να δεχθεί την κόκκινη κάρτα (είδε κίτρινη), στο 33΄ ο Βακουφτσής έπιασε άστοχη κεφαλιά, στο 36΄ το σουτ του Γραμμόζη έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και στο 38΄ ο Ογκουνσότο έπιασε “πονηρό” σουτ που παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Νικοπολίδη.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Λεμονή μπήκαν πιο δυνατά καθώς το αποτέλεσμα ήταν εύθραυστο. Με προφανή στόχο, λοιπόν, ένα γρήγορο δεύτερο γκολ στο 48΄ ο Κοβάσεβιτς έχασε καλή ευκαιρία στέλνοντας τη μπάλα άουτ με κεφαλιά, ύστερα από τη σέντρα ακριβείας του Τζόρτζεβιτς. Στο 52΄ ο Σέζαρ (ήταν πάντως οφ σάιντ) νικήθηκε από τον Δασκαλάκη και στο 56΄ ο Κοβάσεβιτς έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το (δεξί) δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Στο 66΄ ο Ολυμπιακός έχασε νέα καλή ευκαιρία, με τον Δασκαλάκη να αποκρούει αρχικά την κεφαλιά του Σέζαρ (κόρνερ Γκαλέτι) και στη συνέχεια να εξουδετερώνει και το σουτ του Στολτίδη.

Η μεγάλη στιγμή του Εργοτέλη καταγράφηκε στο 70ο λεπτό, όταν ο Ογκουνσότο “έσπασε” το οφ σάιντ που ανεπιτυχώς προσπάθησε να παίξει ο Ζεβλάκοφ, προσπάθησε να περάσει και τον Νικοπολίδη αλλά σούταρε πολύ αδύναμα και ο Σέζαρ πρόλαβε άνετα τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή της εστίας. Στο 78΄ νέα κεφαλιά του Κοβάσεβιτς πέρασε άουτ, ενώ στο 85΄ ο Μάθις “καρδιοχτύπησε” το φαληρικό γήπεδο σουτάροντας από κοντά, αλλά την τελευταία στιγμή πρόλαβε να τον κοντράρει ο Ζεβλάκοφ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, που ολοκληρώθηκε με πολύ άγχος για τον Ολυμπιακό καθώς ο Εργοτέλης τον πίεσε ως το τελευταίο λεπτό.

Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαϊας)

Κίτρινες: Γραμμόζης, Κένεντι

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου (46΄ Τοροσίδης), Λεονάρντο, Ζούλιο Σέζαρ, Ζεβλάκοφ, Στολτίδης, Λεντέσμα, Μπελούτσι (61΄ Νούνιες), Γκαλέτι (81΄ Πάντος), Τζόρτζεβιτς, Κοβάσεβιτς.

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Κορδονούρης, Κένεντι, Χίμπλινγκερ, Μελισσάς (79΄ Μάθις), Γιαλούσης, Γραμμόζης, Φραγκουλάκης (73΄ Κουτσιανικούλης), Κοιλιάρας, Βακουφτσής (69΄ Μπούντιμιρ), Ογκουνσότο.

Ανακοίνωση του Εργοτέλη για τη διαιτησία του αγώνα:
” Φτάνει πια…

Βασικότερος κανόνας στο ποδόσφαιρο είναι ότι πρέπει να παίζεται έντεκα εναντίον έντεκα. Έτσι το παιχνίδι γίνεται ενδιαφέρον και συναρπαστικό. Όταν όμως παίζουν δεκατρείς εναντίον έντεκα ή δεκατέσσερις εναντίον έντεκα και ιδιαίτερα όταν με έντεκα παίζει ο τελευταίος της βαθμολογίας με τον πρώτο, τότε το παιχνίδι παύει να είναι συναρπαστικό και ενδιαφέρον.

Για μια ακόμη αγωνιστική η ομάδα μας αδικείται από το αποτέλεσμα και την βαθμολογική θέση που έχει αλλά αυτό δεν θα μας εμποδίσει να αγωνιζόμαστε μέχρι την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος για την σωτηρία της ομάδος μας”

Πηγή:http:www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *