Αθλητικά

Ο απόλυτος οδηγός για την κατανόηση των βασικών αρχών του αθλητικού στοιχήματος “Spread”

Ο απόλυτος οδηγός για την κατανόηση των βασικών αρχών του αθλητικού στοιχήματος "Spread"

Όταν ρίχνετε αρχικά μια ματιά στο στοίχημα spread φαίνεται δύσκολο, αλλά χρειάζεται μόνο λίγη μελέτη για να μάθετε τις βασικές αρχές. Σε αυτό το βοήθημα θα συζητήσουμε συνοπτικά κάθε τεχνικό όρο και θα σας δώσουμε όλες τις απαραίτητες γνώσεις για να ξεκινήσετε με τα αθλητικά στοιχήματα spread.

Το στοίχημα spread είναι μια λέξη που χρησιμοποιείται συχνά στην επενδυτική κοινότητα, αλλά αναφέρεται επίσης σε συγκεκριμένα είδη αθλητικών στοιχημάτων. Τα στοιχήματα διακύμανσης διαφέρουν από τα συμβατικά στοιχήματα “νίκης-ήττας”. 

Αυτό το εγχειρίδιο αθλητικών στοιχημάτων spread θα εξηγήσει τα πάντα…

Βασικές Αρχές του Στοιχήματος Spread

Στο στοίχημα spread η πληρωμή ποικίλλει ανάλογα με την ακρίβεια του στοιχήματος ενώ η πληρωμή αυξάνεται με την ακρίβεια του πονταρίσματος. Κατά παρόμοιο τρόπο, όσο μεγαλύτερη είναι η απώλεια, τόσο λιγότερο ακριβές είναι το στοίχημα.

Ένα “κανονικό” στοίχημα νίκης-ήττας είναι ένα στοίχημα που έχει «σταθερές αποδόσεις», όπως υποδηλώνει και το όνομά του. Αν για παράδειγμα στοιχηματίσετε €10 με απόδοση ακριβώς 2,00 στο ότι η Μάντσεστερ Σίτι θα κερδίσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, είτε θα χάσετε €10 είτε θα κερδίσετε €10.

Μια στοιχηματική εταιρεία θα παρουσιάσει ένα άνοιγμα των αποτελεσμάτων για ένα στοίχημα ανοίγματος (spread), εξ’ ου και το όνομα αυτού του τύπου στοιχήματος. Ο παίκτης τοποθετεί ένα στοίχημα για το αν το αποτέλεσμα θα είναι πάνω ή κάτω από αυτό το άνοιγμα. Οι στοιχηματικές εταιρείες μπορούν να παρέχουν spreads για τα πάντα, από τον αριθμό των τερμάτων που θα σημειωθούν σε έναν αθλητικό αγώνα μέχρι το περιθώριο με το οποίο θα επικρατήσει ένα άλογο σε μια κούρσα.

Ακολουθούν μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στοιχημάτων για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα: Σύνολο γκολ (περιθώριο), Κόρνερ (περιθώριο), 1ο γκολ αγώνα (περιθώριο), 1ο γκολ της ομάδας 1 (περιθώριο), 1ο γκολ της ομάδας 2 (περιθώριο), λεπτά πέναλτι (περιθώριο), Over/Under γκολ (περιθώριο), κ.λπ.

Για παράδειγμα, μπορεί να παρατηρήσετε ότι προσφέρεται ένα spread για το πρώτο γκολ μιας ομάδας σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Το γκολ θα επιτευχθεί, ας πούμε, πριν από το 48ο ή μετά το 51ο λεπτό του παιχνιδιού, αν το spread είναι 48-51. Θα το αναφέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες στο παράδειγμα που ακολουθεί.

 

Παράδειγμα Στοιχήματος Spread

Θα χρησιμοποιήσουμε ως πρότυπο τη διοργάνωση Ashes Series του 2019 στο ανδρικό κρίκετ με τη συμμετοχή της Αγγλίας και της Αυστραλίας. Μπορείτε να δείτε κάθε αγορά για τα Specials και τα σύνολα των σειρών που είναι διαθέσιμα. Ο συνολικός αριθμός των γουάιντ μπαλιών που ρίχτηκαν σε όλη τη σειρά είναι το αντικείμενο του στοιχήματός μας: 33 γουάιντ μπαλιές ρίχτηκαν στα τρία πρώτα παιχνίδια της σειράς και η στοιχηματική εταιρεία έχει τοποθετήσει το spread στο 49,5-51,5.

Όταν στοιχηματίζετε, έχετε τη δυνατότητα να «αγοράσετε» ή να «πουλήσετε» ένα spread. Θα αγοράσετε το spread εάν προβλέπετε 52 ή περισσότερες γουάιντ μπαλιές. Θα πουλήσετε το spread αν περιμένετε να υπάρξουν 49 ή λιγότερες γουάιντ μπαλιές. Το ποντάρισμά μας θα είναι €5 και θα αγοράσουμε το spread. Θα κερδίζαμε το στοίχημά μας αν υπήρχαν συνολικά 60 γουάιντ μπαλιές. 

Το ποσό που κερδίζουμε εδώ είναι ίσο με το στοίχημά μας (€5) επί τον αριθμό των “πόντων”, στην προκειμένη περίπτωση των γουάιντ μπαλιών, πάνω από την τιμή αγοράς μας. Σε αυτή την περίπτωση, θα κερδίζαμε €5 x 8 για συνολικά €40. Ωστόσο, θα χάναμε το στοίχημά μας αν υπήρχαν συνολικά 51 ή λιγότερες γουάιντ μπαλιές. Ο ίδιος τύπος χρησιμοποιείται για να καθορίσουμε πόσο θα χάναμε. Θα χάναμε €5 x 11 = €55 εάν παίχτηκαν μόνο 40 μπάλες με ευρύτητα. Όλοι χάνουν (εκτός από την στοιχηματική εταιρεία!) αν ο συνολικός αριθμός των γουάιντ μπαλιών που ρίχνονται στη σειρά κυμαίνεται μεταξύ 49,5 και 51,5. 

Όπως αντιλαμβάνεστε, υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξουν απώλειες πολύ μεγαλύτερες από την αρχική σας επένδυση. Αυτό απωθεί πολλούς ενδιαφερόμενους από τα στοιχήματα spread. Αυτό δεν θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλο ζήτημα, εφόσον ρυθμίζετε σωστά τον κίνδυνο.

 

Η Ορολογία του Στοιχηματισμού Spread

Για να κατανοήσετε το στοίχημα spread πρέπει να γνωρίζετε αρκετές έννοιες. Εδώ θα δώσουμε απλούς ορισμούς για την πλειοψηφία των ευρέως χρησιμοποιούμενων όρων.

  • Σύσταση (Make-up)

Αυτή είναι η συνέπεια του γεγονότος που αποτελεί το αντικείμενο του στοιχήματος. Στο παράδειγμά μας, η σύσταση θα ήταν 58 εάν 58 μακρινές μπαλιές έπεφταν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, αν στοιχηματίσετε στο σύνολο των τερμάτων και το τελικό αποτέλεσμα είναι 3-2, η σύσταση θα ήταν 5.

  • Ποντάρισμα (Stake)

Το ποσό που ποντάρετε καθορίζει πόσα χρήματα θα κερδίσετε ή θα χάσετε. Σε αντίθεση με τα στοιχήματα σταθερών αποδόσεων, η μέγιστη ζημία σας είναι σημαντικά μεγαλύτερη. Η αξία των πόντων επί το ποντάρισμα σας δίνει το ποσό κέρδους ή ζημίας σας.

  • Αγορά (Buy)

Όταν αγοράζετε ένα στοίχημα spread, εκφράζετε την πεποίθησή σας ότι το αποτέλεσμα θα ξεπεράσει το spread. Εάν το αποτέλεσμα υπερβεί το υψηλότερο σημείο του καθορισμένου spread, θα κερδίσετε το στοίχημά σας.

  • Πώληση (Sell)

Πουλήστε ένα spread αν πιστεύετε ότι το αποτέλεσμα θα είναι μικρότερο από το spread. Εάν το αποτέλεσμα είναι μικρότερο από το χαμηλότερο σημείο του καθορισμένου spread, θα κερδίσετε το στοίχημά σας.

  • Πόντοι (Points)

Όταν τοποθετείτε ένα στοίχημα spread, στοιχηματίζετε στο πόσες «μονάδες» ή «πόντους» μέσα στο αποτέλεσμα θα είναι πάνω ή κάτω από μια προκαθορισμένη γραμμή. Μπορείτε να αγοράσετε στο 80 για ένα στοίχημα στο συνολικό αριθμό των ραν που θα σημειωθούν από έναν παίκτη με το spread να έχει οριστεί σε 76-80. Οι πόντοι και τα ραν είναι ισοδύναμα σε αυτό το σενάριο. Θα κερδίσετε το στοίχημά σας επί τους συνολικούς πόντους που υπερβαίνουν την τιμή αγοράς, αν ο παίκτης πετύχει 90 ραν. Σε αυτή την περίπτωση 10 φορές το στοίχημά σας. 

  • Μεταβλητότητα (Volatile)

Η μεταβλητότητα μιας αγοράς καθορίζει τη δυνατότητα κέρδους ή ζημίας. Σε σύγκριση με την αγορά συνολικών ραν σε έναν αγώνα κρίκετ, η αγορά συνολικών γκολ σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα είναι σημαντικά λιγότερο ευμετάβλητη.

  • Μεταβολή Τιμής Ενός Τίτλου (Spread)

Η διαφορά μεταξύ των τιμών αγοράς και πώλησης μιας αγοράς είναι γνωστή ως spread. Η στοιχηματική εταιρεία και η ζωντανή αγορά αποφασίζουν για το spread. Η στοιχηματική εταιρεία κερδίζει όλα τα στοιχήματα εάν το αποτέλεσμα είναι μεταξύ της τιμής αγοράς και της τιμής πώλησης.

  • Εγγύηση (Collateral)

Πρόκειται για ένα χρηματικό ποσό ή κεφάλαιο, όπως μια κατάθεση, που λειτουργεί ως οικονομικό δίχτυ ασφαλείας του δανειστή. Αυτό μπορεί να είναι είτε ένα χρηματικό ποσό σε μετρητά στο λογαριασμό του παίκτη του στοιχήματος είτε μπορεί να χρηματοδοτηθεί μέσω ενός πιστωτικού οργανισμού για αθλητικά στοιχήματα spread. 

  • Παρόρμηση (Push)

Αυτό συμβαίνει όταν το αποτέλεσμα και είτε η τιμή αγοράς είτε η τιμή πώλησης στο spread είναι συνδεδεμένα. Η πλειονότητα των spreads παρουσιάζονται ως κλασματικά μισά σημεία για να αποφευχθεί αυτό. Εάν το spread δεν παρουσιάζεται ως κλασματικά μισά σημεία, η στοιχηματική εταιρεία μπορεί επιπλέον να ανακοινώσει «ισοπαλία κερδίζει» ή «ισοπαλία χάνει».

  • Όριο Πίστωσης (Credit limit)

Η πίστωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση για την τοποθέτηση πονταρίσματος σε πλατφόρμες στοιχημάτων spread. Το ποσό θα αποζημιωθεί μέσω της πιστωτικής εταιρείας σε περίπτωση απώλειας. Η στοιχηματική εταιρεία ενδέχεται να χρειάζεται ακόμη πληρωμή όταν τοποθετείται το στοίχημα ως πρόσθετη ασφάλεια.

 

Εισαγωγή στο Στοίχημα Spread

Δεν είστε σίγουροι αν το στοίχημα spread είναι κατάλληλο για εσάς; Εάν έχετε πίστη στην ικανότητά σας να επιλέξετε έναν νικητή, μπορείτε να κερδίσετε πολύ περισσότερα χρήματα από ότι θα κερδίζατε με τα συμβατικά στοιχήματα καθορισμένης διάρκειας. Οι απώλειες, ωστόσο, μπορεί να είναι εξίσου σημαντικές, γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας να το έχετε κατά νου.

Υπάρχουν πολλές στοιχηματικές ιστοσελίδες στις οποίες μπορείτε να έχετε πρόσβαση και στο Bookmaker-expert.com θα βρείτε ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς. Μεταξύ αυτών υπάρχουν ιστοσελίδες που προσφέρουν επιστροφή χρημάτων έως και €300. Επίσης προσφέρονται αρκετές υπηρεσίες από πληροφοριοδότες (tipsters) με μηνιαία συνδρομή.

Τα πιο δημοφιλή αθλήματα για στοιχήματα spread περιλαμβάνουν ποδόσφαιρο, κρίκετ, ράγκμπι, ιπποδρομίες, τένις και γκολφ. Πριν από την είσοδο στη σφαίρα του στοιχήματος spread, είναι κρίσιμο να έχετε το κατάλληλο πλαίσιο σκέψης. Σε σύγκριση με τα στοιχήματα καθορισμένης διάρκειας, η προοπτική για κέρδος είναι μεγαλύτερη, αλλά και η πιθανότητα απώλειας είναι επίσης μεγαλύτερη. 

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι, σε αντίθεση με τα στοιχήματα ορισμένου χρόνου, μπορεί να χάσετε περισσότερα από την αρχική σας επένδυση. Η στοιχηματική εταιρεία το λαμβάνει αυτό υπόψη της και ενδέχεται να χρειαστεί μια κατάθεση πριν δεχτεί το στοίχημά σας. Αν και είναι αναμφίβολα πιο επικίνδυνο για τον παίκτη, η ασφάλεια αυτή μπορεί επίσης να ληφθεί με τη χρήση πίστωσης.

Είναι ζωτικής σημασίας να διατηρήσετε τα προσωπικά σας οικονομικά ξεχωριστά από τα κεφάλαια του παιχνιδιού σας. Τα στοιχήματα spread έχουν δυστυχώς επιφέρει σε πολλούς άτυχους ανθρώπους την απώλεια της προσωπικής τους περιουσίας, συμπεριλαμβανομένων των σπιτιών τους, ως αποτέλεσμα του εθισμού στον στοιχηματισμό. Για να κρατάτε αρχείο των στοιχημάτων σας, θα ήταν χρήσιμο να έχετε δημιουργήσει ένα λογιστικό αρχείο στο σπίτι σας. Αυτό σας δίνει ένα ιστορικό των θριάμβων και των αποτυχιών σας, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενημερώσετε τις μελλοντικές αποφάσεις σας. Κάποια στιγμή σε αυτό το σεμινάριο για τα στοιχήματα spread, θα μιλήσουμε γι’ αυτό.

 

Στρατηγικές για Στοιχήματα Spread

Είναι ζωτικής σημασίας να καθορίσετε τους στόχους σας προτού ξεκινήσετε το στοίχημα spread. Παίζετε μόνο για να κερδίσετε χρήματα ή παίζετε και για διασκέδαση; Πριν πάρετε μια απόφαση, ένας επαγγελματίας είναι υποχρεωμένος να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερη μελέτη μπορεί.

Τα στοιχήματα spread έχουν σημαντικές δυνατότητες τόσο για κέρδη όσο και για απώλειες. Να θυμάστε ότι στοιχηματίζετε εναντίον της μπάνκας και ότι η μπάνκα πάντα υπερισχύει. Οι εταιρείες στοιχημάτων spread έχουν πρόσβαση σε μια τεράστια ποσότητα στατιστικών δεδομένων για τον υπολογισμό των αποδόσεών τους.

Μια στρατηγική είναι να αναβάλλετε την τοποθέτηση των στοιχημάτων σας μέχρι την τελευταία στιγμή. Αν βασίζετε την υποστήριξή σας σε μια συγκεκριμένη ποδοσφαιρική ομάδα σε έναν παίκτη με ένα αστέρι. Η ομάδα ανακοινώνει ότι αυτός ή αυτή δεν θα ξεκινήσει. Μπορεί να κάνατε λάθος τοποθετώντας το στοίχημά σας προηγουμένως. Ωστόσο, η τοποθέτηση ενός στοιχήματος νωρίς σας επιτρέπει να επωφεληθείτε από αποδόσεις που δεν έχουν ακόμη αλλάξει για να αντικατοπτρίζουν την αγορά.

Οι εταιρείες καθορισμού τιμών μπορεί να αξιοποιηθούν εάν πιστεύετε ότι η ανάλυσή σας είναι ανώτερη από τη δική τους, αλλά οι εταιρείες που ακολουθούν τις τιμές θα περιμένουν να δουν προς ποια κατεύθυνση κινείται η αγορά πριν δημοσιεύσουν τις αποδόσεις τους. Η προσκόλληση σε μια αγορά είναι μια πρόσθετη στρατηγική. Μπορείτε να αυξήσετε τις γνώσεις σας με την πάροδο του χρόνου και έτσι να κάνετε καλύτερες επιλογές.

Αντί να στοιχηματίζετε σε ιπποδρομίες γενικά, σκεφτείτε να περιορίσετε τα στοιχήματά σας στις αγορές GB και IRE. Ή ίσως μείνετε μόνο σε μια κατηγορία στο ποδόσφαιρο. Προσπαθήστε να μην αφήνετε τη διαφημιστική εκστρατεία να σας αποπροσανατολίζει. Είναι ζωτικής σημασίας να επικεντρωθείτε στους αριθμούς και να κάνετε λογικές, τεκμηριωμένες επιλογές. Αποφύγετε να τοποθετείτε στοιχήματα σε ποδοσφαιρικούς αγώνες με την ομάδα της χώρας σας, για παράδειγμα.

Ακόμα και αν γνωρίζετε καλά τις δυνατότητες της ομάδας, μπορεί εύκολα να δημιουργηθούν προκαταλήψεις, αν υποστηρίζετε ενεργά την επιτυχία της. Τα στοιχήματα spread σας δίνουν πρόσβαση σε αγορές που δεν έχουν τα παραδοσιακά στοιχήματα καθορισμένης διάρκειας. Η «υπεροχή» είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μία από τις πιο δημοφιλείς αγορές στοιχηματισμού spread. Η πρόβλεψη της κυριαρχίας του νικητή ενός γεγονότος εμπλέκεται σε αυτό. Σε ένα στοίχημα υπεροχής, θα αγοράζατε μια ομάδα στο ποδόσφαιρο αν πιστεύατε ότι θα πετύχαινε πολύ περισσότερα γκολ από τον αντίπαλό της. Θα κερδίσετε την επένδυσή σας πολλαπλασιασμένη με τον αριθμό των τερμάτων πάνω από το συγκεκριμένο σημείο τιμής κερδίζουν αν σκοράρουν περισσότερα γκολ από το σημείο τιμής που τους αγοράσατε.

 

Προσφορές για Στοιχήματα Spread

Χρησιμοποιώντας τη στρατηγική μας για τα συνδυασμένα στοιχήματα, μπορείτε να επωφεληθείτε από τις προσφορές που προσφέρουν οι εταιρίες στοιχημάτων. Αυτό καλύπτει τα μπόνους καλωσορίσματος και τα δωρεάν στοιχήματα.

Φανταστείτε ότι ανακαλύπτετε μια συμφωνία εγγραφής για νέους λογαριασμούς που περιλαμβάνει ένα συγκεκριμένο ποσό. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εγγραφείτε, να κάνετε ένα στοίχημα και να κρατήσετε τυχόν κέρδη. Το ποσό που παρέχεται από μία στοιχηματική εταιρεία χρησιμεύει ως πρόσθετη ασφάλεια σε περίπτωση απωλειών. Λάβετε υπόψη ότι θα είστε υπεύθυνοι για την κάλυψη τυχόν απωλειών που υπερβαίνουν αυτό το ποσό από τη δική σας τσέπη.

Υπάρχει μια άλλη ευκαιρία όταν συναντάτε ένα κίνητρο εγγραφής. Εάν ποντάρετε συνολικά ένα συγκεκριμένο ποσό στις πρώτες, ας πούμε, 28 ημέρες (ανάλογα με τη στοιχηματική εταιρεία) μετά την εγγραφή σας, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στη λήψη ενός αντικειμένου που προσφέρουν (όπως το iPad) ή στην επιστροφή ενός συγκεκριμένου ποσού. Επιπλέον, είναι σύνηθες για τις στοιχηματικές εταιρίες να προσφέρουν στοιχήματα «χωρίς spread» σε ορισμένες περιπτώσεις, τα οποία είναι πλεονεκτικά. Αυτό υποδηλώνει ότι μπορείτε να τοποθετήσετε ένα στοίχημα στο μέσο του spread, αντί να χρειάζεται να αγοράσετε ή να πουλήσετε πάνω ή κάτω από το spread.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά και άλλα μπόνους εγγραφής για να δημιουργήσουμε δωρεάν κέρδη χρησιμοποιώντας τη στρατηγική μας για τα συνδυασμένα στοιχήματα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε για να βάλουμε χρήματα στην τράπεζα είναι να είμαστε προσεκτικοί κατά την τοποθέτηση όλων των στοιχημάτων μας.

 

Ελέγξτε το Ρίσκο σας

Όταν στοιχηματίζετε με spread, είναι ζωτικής σημασίας να διατηρείτε το συνολικό σας ρίσκο όσο το δυνατόν χαμηλότερο. Ο καθορισμός ενός περιορισμού απώλειας ή πιστωτικού ορίου, το οποίο διασφαλίζει ότι σε περίπτωση σημαντικής απώλειας θα αποχωρήσετε άμεσα από ένα στοίχημα, είναι μια απλή μέθοδος για να το πετύχετε αυτό.

Πολλοί έμποροι επιλέγουν τυχαία το μέγεθος του στοιχήματός τους ή ποντάρουν το ίδιο ποσό κάθε φορά. Αυτό δεν είναι σωστό. Για να πετύχετε, πρέπει να λάβετε υπόψη το μέγεθος της τράπεζάς σας, τον αντιληπτό κίνδυνο και το ποσοστό της τράπεζάς σας που είστε διατεθειμένοι να ρισκάρετε. 

Πολλοί έμποροι πιστεύουν ότι η χρήση του 2% των χρημάτων σας ως το ποντάρισμά σας είναι μια λογική ποσότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ύπαρξη μιας σημαντικής τράπεζας είναι απαραίτητη όταν ξεκινάτε στο στοίχημα spread. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν μερικές διαδοχικές ημέρες όπου θα χάσετε χρήματα, ακόμη και αν μακροπρόθεσμα κερδίζετε χρήματα.

Η συνολική μείωση του μεγέθους της τράπεζάς σας μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο για να ανακάμψει, εάν η επένδυσή σας ήταν πολύ υψηλή όταν υποστήκατε ζημίες. Τα αθλητικά στοιχήματα είναι από τη φύση τους ένας πολύ ασταθής κλάδος. Ο κόσμος του αθλητισμού είναι γεμάτος από επικές ανατροπές και ήττες. Η ικανότητα εξαργύρωσης για να κλειδώσετε ένα κέρδος ή να αποτρέψετε τις αντιξοότητες είναι ένα κρίσιμο στοιχείο της διαχείρισης κινδύνου.

Όταν στοιχηματίζετε με spread, πρέπει να το έχετε αυτό κατά νου ανά πάσα στιγμή. Εάν έχετε την επιλογή να κάνετε εξαργύρωση, πρέπει να αξιολογείτε συνεχώς το γεγονός ενώ παίζεται, εκτός από το να κάνετε τη μελέτη σας πριν από το τουρνουά. Συχνά είναι προτιμότερο να μειώσετε τις απώλειες και να προσπαθήσετε εκ νέου μια άλλη μέρα, αν διαπιστώσετε ότι η δυναμική στρέφεται εναντίον σας.

 

Συντήρηση των Αποτελεσμάτων σας

Υπάρχουν πολλά οφέλη από την παρακολούθηση των στοιχημάτων spread. Για να παρακολουθείτε τον κίνδυνο, πρέπει να είστε σίγουροι για τα στοιχήματα που έχετε τοποθετήσει. Αυτό μπορεί να γίνει αυτόματα με τη χρήση ενός φύλλου υπολογισμών, το οποίο θα διασφαλίσει επίσης ότι δεν θα ξεπεραστεί η μέγιστη αναλογία κινδύνου προς κεφάλαιο. 

Οι έμποροι χρηματοοικονομικών στοιχημάτων spread μπορούν να μας διδάξουν πολλά σχετικά με αυτό το θέμα. Παρά τις διαφορές αυτές, υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ των αθλητικών στοιχημάτων spread  και άλλων μορφών διαχείρισης κινδύνου, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την παρακολούθηση της απόδοσής σας. Υπάρχουν πολλά δωρεάν πρότυπα λογιστικών φύλλων, όπως αυτό εδώ. 

Μπορείτε να παρακολουθείτε όχι μόνο τα πονταρίσματά σας, αλλά και το συνολικό σας ρίσκο ανά πάσα στιγμή. Παρόλο που η χρήση ενός λογιστικού φύλλου που έχει ήδη φτιαχτεί από κάποιον άλλο εξοικονομεί χρόνο, υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για να φτιάξετε το δικό σας. Μεταξύ των διαθέσιμων δωρεάν εναλλακτικών λύσεων, μπορείτε να επιλέξετε τις μετρήσεις που προτιμάτε και να τις συνδυάσετε σε ένα μοναδικό υπολογιστικό φύλλο.

Μπορείτε εύκολα να λάβετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε και πιθανόν να αποκτήσετε νέες γνώσεις κατά τη διαδικασία. Το να έχετε το δικό σας σύστημα για την τήρηση αρχείων είναι ζωτικής σημασίας αν θέλετε να ξεκινήσετε να στοιχηματίζετε με κέρδος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *