ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπιτική μηλόπιτα με γλάσο τυριού

Σπιτική μηλόπιτα με γλάσο τυριού

Πάμε να κάνουμε μια πανεύκολη μηλόπιτα με γλάσο σε ένα μπολ που θυμίζει pancake αλλά και cinnamon roll και θα σας ξετρελάνει.

Όσοι αγαπάτε την γεύση των cinnamon rolls , του πανκεικ και της μηλόπιτας τότε θα λατρέψετε αυτή την συνταγή. Είναι πανεύκολη και το γλάσο τυριού την απογειώνει

Θα χρειαστείς
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3-4 κ.σ ζάχαρη
1 μεγάλο κόκκινο μήλο
2 αυγά
1 κ.γλ baking powder
1 κ.γλ κανελα
250 γρ γαλα
Για το μειγμα ζαχαρης
50 γρ ζάχαρη
40 γρ βούτυρο λιωμένο
1 κ.γλ κανελα
Για το γλασο
200 γρ τυρί κρέμα (κρύο)
2 κ.σ άχνη
50 γρ βούτυρο μαλακό (σε θερμοκρασία δωματίου)

ΤΑΨΙ 22*22 Εκ. περίπου
Ψήσιμο στους 170 βαθμούς στον αέρα μεσαία σχάρα για 25′-27΄ περίπου.

Δείτε εδώ το βίντεο αναλυτικά:

Για την ζύμη Μηλόπιτα με γλάσο

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Προσθέτουμε την ζάχαρη ,το αλάτι, το baking powder και την κανέλα.
Ρίχνουμε ένα ανακάτεμα με το σύρμα και δημιουργούμε μια λακκούβα στο κέντρο του μπολ. Ρίχνουμε μέσα τα αυγά και το γάλα.
Ανακατεύουμε καλά να γίνει όλο ένα μείγμα και το αφήνουμε λίγο στην άκρη μέχρι να κόψουμε το μήλο.
Ψιλοκόβουμε το μήλο (με την φλούδα ή χωρίς) και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι να πάνε παντού τα μήλα.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί 22*22 εκ. περίπου και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.

Για το μείγμα ζάχαρης
Βάζουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη με την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Με ένα κουτάλι βάζουμε κουταλιές από το μείγμα ζάχαρης πάνω στην επιφάνεια της ζύμης και ανακατεύουμε λίγο με την ανάποδη του κουταλιού ώστε να μπλεχτεί μέσα στο μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα μεσαία σχάρα για περίπου 25-27 λεπτά.

Για το γλάσο
Σε ένα μπολ βάζουμε το κρύο τυρί κρέμα, την άχνη και το βούτυρο.
Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για λίγα λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ωραίο γυαλιστερό και σχετικά σφιχτό γλάσο.
Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο την μηλόπιτα , επικαλύπτουμε με το γλάσο και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα για το τελείωμα.
Κόβουμε και απολαμβάνουμε ζεστή την μηλόπιτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *