TV-MMEΕπικαιρότητα

Τον Θέμο Αναστασιάδη κατονόμασε ως κομιστή “χωρίς αντάλλαγμα” ο Γιάννης Ανδριανός

ΘΕΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣΤον δημοσιογράφο Θέμο Αναστασιάδη φέρεται να κατονόμασε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιάννης Ανδριανός ως κομιστή του επίμαχου dvd, σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης Ζαχόπουλου, που παραδόθηκε το πρωί στους διαδίκους, από τον ανακριτή. Πάντως ο κ. Ανδριανός αναφέρει ότι ο γνωστός εκδότης, του έδωσε το dvd και τον πληροφόρησε χωρίς να του πει από που το παρέλαβε, ενώ τον πληροφόρησε ότι μια συμβασιούχος περιφέρεται σε δημοσιογραφικά γραφεία ισχυριζόμενη ότι έχει στοιχεία εις βάρος του Ζαχόπουλου και dvd που αποδεικνύει τη προσωπική τους σχέση.
Ο κ. Ανδριανός είναι κατηγορηματικός ότι δεν ζητήθηκε αντάλλαγμα.

Τους ογκοδέστατους φακέλους παρέλαβαν εκ μέρους της προφυλακισμένης για την υπόθεση Εύης Τσέκου, ο συνήγορος της κ. Χρυσικόπουλος ενώ ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος εκπροσώπησε την οικογένεια Ζαχόπουλου. Πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα θα προσωποποιηθούν οι ποινικές διώξεις για εκβίαση. Στο μεταξύ, την προστασία των προσωπικών του δεδομένων, της προσωπικότητάς του και την εφαρμογή των νόμων ζήτησε ο Θέμος Αναστασιάδης με αναφορά που απέστειλε στον Άρειο Πάγο. Η Δικαιοσύνη διενεργεί έρευνα σε βάθος με σκοπό να χυθεί άπλετο φως δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.

Επίσης, υπαινιγμούς σε βάρος του δικηγόρου εργατολόγου, Χρήστου Νικολουτσόπουλου, ότι ζήτησε χρήματα για λογαριασμό της 35χρονης άφησαν τα στελέχη του ΜΕΓΚΑ που κατέθεσαν, γνωστός εκδότης αλλά και ο δημοσιογράφος Γιάννης Μακρυγιάννης ο οποίος μάλιστα μιλά για συγκεκριμένο ποσό που ζήτησε ο δικηγόρος.
Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι η 35χρονη είχε και τρίτο κινητό για το οποίο έχει διαταχθεί άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Ο κ. Κουκοδήμος αποδίδει σε παρεξήγηση όσα ειπώθηκαν σχετικά με τη συνάντηση με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, στον οποίο, όπως αναφέρει, είπε δυο καλές κουβέντες για τον φίλο του, Σπύρο Κλαδά. Επίσης δεν απέκλεισε να κρύβεται οικονομικός ή εκδοτικός σκοπός στην εμπλοκή του.

Έκκληση Αναστασιάδη στις Αρχές

Κατατέθηκε σήμερα εκ μέρους του Θέμου Αναστασιάδη στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έγγραφο, με το οποίο καλεί τις Αρχές αυτές να προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την προστασία των προσωπικών του δεδομένων και της προσωπικότητας του “εφαρμόζοντας τους κείμενους Νόμους προς κάθε κατεύθυνση και όχι επιλεκτικά”.

Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει ότι τα νόμιμα δικαιώματά του “προσβάλλονται βάναυσα και ανεξέλεγκτα” από “διαρροές χαλκευμένων δήθεν πληροφοριών που διοχετεύονται όλως παρανόμως από κρατικές και κυβερνητικές ανώνυμες πηγές καθώς και από ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς” και κάνει λόγο για “προσβλητική, συκοφαντική και εξευτελιστική προς το άτομο του συμπεριφορά”.

Αντιπαράθεση για τα αιτήματα της αντιπολίτευσης

“Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ζητά την παρουσία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής του Πρωθυπουργού, την ώρα που το ίδιο αποχωρεί από την Επιτροπή, προκειμένου να μην καταθέσουν οι πρώην Υπουργοί Πολιτισμού, επί Κυβερνήσεων του”, υποστηρίζει η Κυβέρνηση, καταλογίζοντας κινήσεις εντυπωσιασμού στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ΠΑΣΟΚ, από τη μεριά του αντέτεινε πως αν ο κ. Καραμανλής δεν φοβάται και δεν έχει να κρύψει τίποτα, τότε πρέπει να προσέλθει στην Επιτροπή.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος κληθείς να τοποθετηθεί για το λόγο που δεν πάει ο Πρωθυπουργός και συνεργάτες του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ανέφερε πως πρόκειται για αποφάσεις που λαμβάνονται στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ενώ σε παρεμφερή ερώτηση είπε ότι δεν κρίνει τη λειτουργία της Βουλής και σέβεται τις αποφάσεις των θεσμοθετημένων οργάνων της.

Την ίδια ώρα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζητούν να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις οι κ. Ανδριανός, Αγγέλου και Κλαδάς.
“Σε καμιά περίπτωση η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν είναι ανακριτικό γραφείο”, απάντησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Απόστολος Σταύρου, σε ότι αφορά το αίτημα, το οποίο όπως είπε δεν στηρίζεται στον κανονισμό. “Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είχε απορριφθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση. Επανέρχονται για λόγους εντυπωσιασμού και μόνον, ξέροντας ότι δεν θα ευδοκιμήσει” κατέληξε ο κος Σταύρου.

“Αν η απόπειρα αυτοκτονίας ενός μέλους της κυβέρνησης και οι καταγγελίες περί εμπλοκής άμεσων συνεργατών του κ. Πρωθυπουργού και υπηρεσιακών παραγόντων, είναι απλά εντυπωσιασμός, δεν έχω κανένα παραπάνω σχόλιο: Η κυβέρνηση καταβάλλει απέλπιδες προσπάθειες για συγκάλυψη – αλλά η αλήθεια δεν μπορεί και δεν πρέπει να συγκαλυφθεί” ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Πετσάλνικος.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *