Βότανα-Υγεία

Κομπούχα θαυματουργό ποτό, προϊόν ζύμωσης

Κομπούχα θαυματουργό ποτό, προϊόν ζύμωσης

Το Κομπούχα είναι ποτό, προϊόν ζύμωσης, ελάχιστα ανθρακούχο, αρωματισμένο με μαύρο ή πράσινο τσάι. Θεωρείται λειτουργικό προϊόν λόγω των ωφέλιμων για την υγεία βακτηρίων και μυκήτων (Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast, εν συντομία SCOBY) που το παράγουν και περιέχονται στο τελικό προϊόν.

Κομπούχα ιδιότητες πληροφορίες

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, αμινοξέα και ένζυμα, η Κομπούχα περιέχει επίσης προβιοτικά που βοηθούν στην προστασία της φυσιολογικής χλωρίδας του εντέρου, αποτρέποντας την ανάπτυξη βλαβερών μικροοργανισμών, ενώ παράλληλα τονώνει τον οργανισμό και ενισχύει το μεταβολισμό μέσω της ανάπτυξης ευεργετικών βακτηρίων. Τα ευεργετικά βακτήρια είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, καθώς έτσι το σώμα έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να καταπολεμήσει τα βλαβερά βακτήρια και τους ιούς.

Η κομπούχα είναι ένας ζυμομύκητας που αναπτύσσεται σε διάλυμα μαύρου ή πράσινου τσαγιού και ζάχαρης.

Είναι ένα ελαφρώς ανθρακούχο, γλυκόξινο ποτό, το οποίο καταναλώνεται ευχάριστα παγωμένο.

Οι συμβιωτικοί μικροβιακοί πληθυσμοί στο SCOBY στην εκάστοτε καλλιέργεια ποικίλουν. Παρόλα αυτά, οι ζυμομύκητες που περιέχει είναι κατά κύριο λόγο της οικογένειας σακχαρομυκήτων (Saccharomyces) καθώς και άλλοι, ενώ από πλευράς βακτηρίων περιλαμβάνονται σχεδόν πάντοτε στελέχη της οικογένειας Gluconacetobacter xylinus, τα οποία οξειδώνουν της παραγόμενες από τη ζύμωση αλκοόλες σε αιθανικό οξύ και άλλα οξέα.

videos

Πού μπορώ να βρω τον μύκητα  Εάν είσαι τυχερός θα τον βρεις σε μεγάλα καταστήματα βιολογικών ειδών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *