Νηστίσιμο σουβλάκι (πιτόγυρο) χωρίς κρέας
Για τα μανιτάρια
- 500 γρ μανιτάρια πλευρώτους
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πάπρικα γλυκιά
- ρίγανη
- σκόρδο σε σκόνη
Για τις πίτες
- 3 πίτες
- νερό
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Για την σως
- 3 κτσ νηστίσιμη μαγιονέζα
- 3 αγγουράκια τουρσί
- 2 κτγ χυμό από τις πίκλες
Για το σερβίρισμα
- 1/2 κρεμμύδι
- Λίγο μαιντανό
- 1 ντομάτα
- Πατάτες τηγανητές
Εκτέλεση
- Σε ένα ταψί με λαδόκολλα ανοίγουμε σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας τα μανιτάρια πλευρώτους.
- Ρίχνουμε ελαιόλαδο , αλάτι , πάπρικα γλυκιά , σκόρδο σε σκόνη ,ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 170 c.
- Σε ένα μπολάκι ετοιμάζουμε την σως ρίχνοντας την νηστίσιμη μαγιονέζα , τα κομματάκι από τις πίκλες και χυμό από τις πίκλες.
- Παίρνουμε 3 πίτες και σε ένα μπολάκι ρίχνουμε νερό , ελαιόλαδο ,αλάτι και τις περνάμε μπρος και πίσω τις πίτες.
- Μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά και από τις 2 πλευρές τις πίτες.
- Τηγανίζουμε τις πατάτες σε καυτό λάδι.
- Κόβουμε το κρεμμύδι , την ντομάτα και λίγο μαιντανό.
- Παίρνουμε την λαδόκολλα βάζουμε την πίτα προσθέτουμε την σως , το κρεμμύδι , την ντομάτα , τα μανιτάρια και τέλος τις τηγανητές πατάτες.
- Προσθέτουμε κέτσαπ , μουστάρδα ή ότι άλλο μας αρέσει.