ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμο σουβλάκι (πιτόγυρο) χωρίς κρέας

Νηστίσιμο σουβλάκι σε λίγα λεπτά!

Η συνταγή για νηστίσιμο σουβλάκι (πιτόγυρο) είναι εκπληκτική, πεντανόστιμη και οικονομική!
Φτιάξτε τα καλύτερα και τα πιο νόστιμα νηστίσιμα πιτόγυρα και δεν θα πιστεύετε ότι δεν έχουν Κρέας!!
Μικροί και μεγάλοι θα ενθουσιαστούν με το αποτέλεσμα!!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για τα μανιτάρια

  • 500 γρ μανιτάρια πλευρώτους
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πάπρικα γλυκιά
  • ρίγανη
  • σκόρδο σε σκόνη

Για τις πίτες

  • 3 πίτες
  • νερό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για την σως

  • 3 κτσ νηστίσιμη μαγιονέζα
  • 3 αγγουράκια τουρσί
  • 2 κτγ χυμό από τις πίκλες

Για το σερβίρισμα

  • 1/2 κρεμμύδι
  • Λίγο μαιντανό
  • 1 ντομάτα
  • Πατάτες τηγανητές

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα ανοίγουμε σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας τα μανιτάρια πλευρώτους.
  2. Ρίχνουμε ελαιόλαδο , αλάτι , πάπρικα γλυκιά , σκόρδο σε σκόνη ,ρίγανη και ανακατεύουμε  καλά.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 170 c.
  4. Σε ένα μπολάκι ετοιμάζουμε την σως ρίχνοντας την νηστίσιμη μαγιονέζα , τα κομματάκι από τις πίκλες και χυμό από τις πίκλες.
  5. Παίρνουμε 3 πίτες και σε ένα μπολάκι ρίχνουμε νερό , ελαιόλαδο ,αλάτι και τις περνάμε μπρος και πίσω τις πίτες.
  6. Μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά και από τις 2 πλευρές τις πίτες.
  7. Τηγανίζουμε τις πατάτες σε καυτό λάδι.
  8. Κόβουμε το κρεμμύδι , την ντομάτα και λίγο μαιντανό.
  9. Παίρνουμε την λαδόκολλα βάζουμε την πίτα προσθέτουμε την σως , το κρεμμύδι , την ντομάτα , τα μανιτάρια και τέλος τις τηγανητές πατάτες.
  10. Προσθέτουμε κέτσαπ , μουστάρδα ή ότι άλλο μας αρέσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *