ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πανεύκολο Νηστίσιμο Ραβανί

Πανεύκολο Νηστίσιμο Ραβανί

Πανεύκολο Νηστίσιμο Ραβανί.Σήμερα σας έχω μία μοναδική , πεντανόστιμη και φυσικά πανεύκολη συνταγή για γλυκάκι που όλοι μας λατρεύουμε και μάλιστα ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ! ΡΑΒΑΝΙ λοιπόν σήμερα. Αφράτο και σιροπιαστό όσο πρέπει είναι εδώ για να σας γλυκάνει μέσα στην προσπάθειά της νηστείας μας!

Υλικά
1 λίτρο χυμό Μήλο Πορτοκάλι Καρότο
500γρ πορτοκαλάδα με ανθρακικό
150γρ ηλιέλαιο
4 βανίλιες
130γρ ινδοκάρυδο
150γρ ζάχαρη άχνη
4 κουταλιές της σούπας ξύδι
6 κουταλάκια του γλυκού baking powder
400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500γρ σιμιγδάλι ψιλό
Ινδοκάρυδο για πασπάλισμα

Σιρόπι Πανεύκολο Νηστίσιμο Ραβανί

1200γρ ζάχαρη
1 λίτρο νερό
Χυμό από ένα λεμόνι
125γρ μαργαρίνη ( την προσθέτουμε αφού βράσει το σιρόπι)

Θέλουμε ΚΡΥΟ ΓΛΥΚΟ – ΖΕΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις μεσαία σχάρα, για 30 – 35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Ψήνουμε στο μεγάλο μαύρο ταψί της κουζίνας.

Το Ραβανί είναι ένα παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό, φτιαγμένο με σιμιγδάλι, αυγά και σιρόπι ζάχαρης.
Η προέλευσή του θεωρείται η Μέση Ανατολή, ενώ σήμερα χαίρει μεγάλης εκτίμησης και στην Ελλάδα,
με διάσημες παραλλαγές όπως το ρεβανί Βέροιας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *