ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φτιάξτε μαρμελάδα μήλο!

Φτιάξτε μαρμελάδα μήλο!

Μαρμελάδα μήλο με άρωμα κανέλας.

Υλικά

500 γρ μήλα
500 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 ποτήρια νερό
μισό λεμόνι στυμμένο
1 ξυλάκι κανέλας

Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα μήλα και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη
Τα βράζουμε μαζί με το 1 ποτήρι νερό και την κανέλα για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιουν το νερό
Προσθέτουμε την ζάχαρη, το άλλο ποτήρι με νερό και το λεμόνι και αφού πάρει βράση δένουμε για 14 λεπτά περίπου
Πριν αρχίσουμε την μαρμελάδα βάζουμε δυο πιατάκια του καφέ στην κατάψυξη
Αφού δέσει η μαρμελάδα,βάζουμε ένα κουταλάκι στο παγωμένο πιατάκι και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει η μαρμελάδα.Αν περάσουμε το δάχτυλο μας από την μέση της κρύας μαρμελάδας και δημιουργείται μια γραμμή που στέκεται η μαρμελάδα είναι έτοιμη,αν η γραμμή κλείνει αμέσως η μαρμελάδα θέλει κι άλλο δέσιμο .Για αυτό έχουμε δύο παγωμένα πιατάκια αν δεν πετύχει με την πρώτη δοκιμάζουμε ξανά στο δεύτερο
Η ελέγχουμε με θερμόμετρο καραμέλας αν δείξει 104 βαθμούς C η μαρμελάδα έχει δέσει
Αν θέλουμε πολτοποιούμε την μαρμελάδα με το ραβδομπλέντερ για σούπες
Βάζουμε την μαρμελάδα ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα,τα γυρίζουμε ανάποδα και αφήνουμε να κρυώσει

Για να αποστειρώσουμε τα βάζα τα βάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά στους 100 C

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *