TravelΤαξιδιωτικά άρθρα

Αφιέρωμα με εκατοντάδες βίντεο στο νησί της Ικαρίας

Αφιέρωμα με εκατοντάδες βίντεο στο νησί της ΙκαρίαςΑφιέρωμα στην Ικαρία ένα από τα πιο αγαπημένα νησιά της Ελλάδας. Εκατοντάδες βίντεο ανεβασμένα με αγάπη στο Youtube από τα δημοφιλή πανηγύρια της Ικαρίας, τις παραλίες τους, τις διακοπές που οι περισσότεροι περάσαμε εκεί και δεν τις ξεχάσαμε ποτέ.

Αν θέλετε να ανεβάσετε και εσείς κάποιο βίντεο σας στο Youtube με θέμα την Ικαρία μην ξεχάσετε να βάλετε τη λέξη κλειδί “IKARIA” για να βλέπουμε και εμείς εδώ τα βίντεο σας 🙂


Η Ικαρία είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, 255 τετραγωνικά μίλια (660 τετραγωνικά χιλιόμετρα) σε έκταση με 102 μίλια (160 χιλιόμετρα) ακτογραμμή και ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 8.312 κατοίκους (απογραφή 2001). Διοικητικά ανήκει στο Νομό Σάμου και χωρίζεται σε τρεις Δήμους, το Δήμο Αγίου Κηρύκου με 3.243 κατοίκους, το Δήμο Εύδηλου με 2.831 κατοίκους και το Δήμο Ραχών με 2.238 κατοίκους. Η τοπογραφία της παρουσιάζει αντιθέσεις, καθώς εμφανίζει καταπράσινες πλαγιές και γυμνούς απότομους βράχους. Το νησί είναι ορεινό στο μεγαλύτερο μέρος του. Διασχίζεται από την οροσειρά του Αθέρα (Πράμνος), του οποίου η υψηλότερη κορυφή είναι 1.040 μέτρα. Η πλειονότητα των χωριών της βρίσκονται εγκατεστημένα στις κοιλάδες κοντά στην ακτή και μόνο κάποια βρίσκονται στα βουνά. Η Ικαρία έχει παράδοση στην παραγωγή ενός δυνατού κόκκινου κρασιού. Πολλά μέρη του νησιού είναι καλυμμένα από μεγάλους θάμνους, κυρίως λαγκαδιές, που προσδίδουν στο τοπίο την εικόνα της πλούσιας βλάστησης. Δεν υπάρχουν σπάνια είδη ζώων στο νησί. Εκτός από συνηθισμένα ζώα, μόνο λίγα κοπάδια αιγοπροβάτων εμφανίζονται (ελευθέρας βοσκής, τα λεγόμενα “ρασκά”), διαταράσσοντας την ησυχία του νησιού με τα κουδούνια που έχουν στο λαιμό τους. Το κλίμα της Ικαρίας θεωρείται ήπιο.
…περισσότερα στην wikipedia

3 σκέψεις σχετικά με το “Αφιέρωμα με εκατοντάδες βίντεο στο νησί της Ικαρίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *