Επικαιρότητα

Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας και το ΕΤΑΚ

 

eforia_kallithea

ΕΚΤΑΚΤΟ:Μέχρι της 9 Ιανουαρίου παρατείνεται η προθεσμία για την προμήθεια των σημάτων των τελών κυκλοφορίας για αυτοκίνητα και των μοτοσικλέτες. Η προμήθεια των σημάτων θα γίνεται μόνο από τις εφορίες.
Παράταση μέχρι τις 15 του μήνα δίνεται και για την καταβολή του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων από τους φορολογούμενους. Οι προθεσμίες έληγαν κανονικά σήμερα, αλλά το Υπουργείο στην προσπάθεια του να εξυπηρετηθούν οι φορολογούμενοι που για διάφορους λόγους δεν τακτοποίησαν τις υποχρεώσεις τους, προχωρά στην ολιγοήμερη παράταση.

 

Δύο 24ωρα απέμειναν για να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες με την εφορία που πρέπει να πληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Ανάμεσά τους τέλη κυκλοφορίας, ληξιπρόθεσμα χρέη και γονικές παροχές. Σε διαφορετική περίπτωση όσοι δεν προλάβουν κινδυνεύουν με πρόστιμα και κυρώσεις. Όσον αφορά στο ειδικό απογραφικό περαίωσης των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων από το 2000 έως 2006, μαζί με αυτό, πρέπει να καταβάλλεται το 20% του συνολικού ποσού για το κλείσιμο των υποθέσεων, το δε ελάχιστο ποσό για κλείσιμο ανά χρήση, κυμαίνεται από 200 έως 600 ευρώ αναλόγως της κατηγορίας βιβλίων που τηρεί ο φορολογούμενος.

 

 

Η παραλαβή του σήματος κυκλοφορίας βρίσκεται στην κορυφή των εκκρεμοτήτων με την εφορία. Το σήμα είναι κατά 20% πιο ακριβό και οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών μπορούν να το προμηθευτούν από τις τράπεζες, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και φυσικά στις εφορίες.

Οι κάτοχοι οχημάτων μέχρι 300 κυβικά θα πληρώσουν 18 ευρώ για να παραλάβουν το σήμα, ενώ:

  • Από 301 έως 785 κυβικά το σήμα κοστίζει 46 ευρώ
  • Από 786 έως 1357 κυβικά 112 ευρώ
  • Από 1358 έως 1928 κυβικά: 202 ευρώ

Οι κάτοχοι οχημάτων από 1929 έως 2357 κυβικά θα πληρώσουν 446 ευρώ και για πάνω από 2.358 κυβικά το σήμα κοστίζει 580 ευρ.

Από την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009, όσοι αγοράσουν το σήμα τελών κυκλοφορίας θα πληρώνουν το διπλάσιο.

Μέχρι την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου πρέπει να εξοφληθεί η δόση ή κατά περίπτωση το σύνολο της οφειλής φόρου εισοδήματος προκειμένου να μην υπάρξει επιβάρυνση με τις προσαυξήσεις.

Μεθαύριο εκπνέει και η προθεσμία καταβολής του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων για όσους φυσικά έχουν λάβει το σχετικό ειδοποιητήριο.

Δύο μέρες προθεσμία έχουν επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες για να κλείσουν φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν από την περίοδο 2000-2006.

Στην ίδια διαδικασία, δηλαδή της άμεσης τακτοποίησης κάθε οφειλής υπάγονται όλοι όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη αλλά και εκείνοι που εμπίπτουν στις περιπτώσεις γονικής παροχής ή δωρεάς χρημάτων.

Μια ακόμα εκκρεμότητα που δεν αφορά την εφορία αλλά το αυτοκίνητό σας σχετίζεται με τα ΚΤΕΟ. Ειδικότερα,τα ΙΧ που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στο νομό Αττικής πρέπει να περάσουν από τεχνικό έλεγχο. Ο έλεγχος για να είναι νόμιμος είναι απαραίτητο να γίνει τρεις βδομάδες πριν ή μία βδομάδα μετά την ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας του οχήματος.

Πηγή:http://www.ert.gr

Μια σκέψη για το “Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας και το ΕΤΑΚ

  • Αγαπητοί ομοιοπαθείς
    Εχω ενα αυτοκίνητο 1400 cc του 1993. Το αγόρασα τον Γενάρη του 2009 , 1000 ευρω γιατί αυτές ηταν και οι δυνατότητες μου. Μέχρι τώρα τα χιλ/τρα που εκανα ηταν 2.500. Τα τέλη κυκλοφορίας ηταν 200 περίπου ευρω. Σήμερα ερχονται και μου ζητάνε να πληρώσω τέλη κυκλοφορίας 350 ευρω.Και ο λόγος είναι οτι επειδή είναι παλιό το αυτοκίνητο ρυπαίνει( δηλαδή αν πληρώσει παραπάνω τέλη κυκλοφορίας δεν θα ρυπαίνει.Αυτή είναι η λογική της φοροεισπρακτικής Κυβερνητικής ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ??????). Το αυτοκίνητο αυτό πέρασε από ΚΤΕΟ και εχει πιστοποιοητικό οτι πληρεί τούς ορους και μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς να ρυπαίνει. Βέβαια εχει δίκηο η Κυβέρνηση. Ο λεβέντης Προθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ορύονταν και φώναζε “που πήγαν τα λεφτά”. Τα βρήκε ομως αμέσως . Τα πήραν οσοι εχουν παληά αυτοκίνητα. Οπως και ο λεβέντης Σουφλιάς το 2005 με Κυβέρνηση Ν.Δ. τα διόδια τα αύξησε απο 1,40 σε 2 ευρώ. Και εγώ ο φτωχός ψάχνω την ψήφο μου και αναρωτιέμαι μήπως αντικατέστησα τους απατεώνες με αλλους απατεώνες. Το συμπέρασμα είναι οτι αυτό συνέβη. Και το ερώτημα μου είναι ποιός αθλιος Σοσιαληστής Υπουργός θα βγεί και θα μου δώσει μιαν εξήγηση γιατί θα πρέπει να πληρώσω 80% επιπλέον στα τέλη κυκλοφορίας . Ποιά Σοσιαληστρική εξήγηση μπορεί να μού δώσει.Επειδή μου είναι πολύ βαρύ να πληρώσω τις μίζες του Τσουκάτου, του Χριστοφοράτου, της μονής βατοπεδίου, τις μίζες απο τις προμήθειες κάθε είδους (ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ), παρακαλώ αν εχει κάποιος κάποια ιδέα πως μπορούμε να αντιδράσουμε σε αυτήν την αθλιότητα, εδω είμαστε και εγώ είμαι μαζί σας. Ασπρος σκυλος, μαύρος σκύλος κοπρίτες και οι δύο. ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΠΗΔΗΜΕΝΟΣ?????????.

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *