ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

“Λουκέτο” σε 91 web sites έβαλε η Κίνα

internet_chatrooms“Λουκέτο” έβαλε η Κίνα σε 91 δικτυακούς τόπους με πορνογραφικό κι άλλο “χυδαίο” περιεχόμενο, όπως επίσης κι ένα δικτυακό τόπο πολιτικής επικοινωνίας, αφότου ανακοινώθηκε επίσημα η νέα εκστρατείας υπέρ της ηθικής κάθαρσης, μεταδίδουν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

“Ενενήντα ένας δικτυακοί τόποι που περιείχαν πορνογραφία κι άλλο χυδαίο περιεχόμενο έκλεισαν από τις 8 και 10 Ιανουαρίου”, τονίζει ο κρατικός τόπος επικοινωνίας china.com.cn. Παράλληλα, από την Παρασκευή έχει σταματήσει να είναι προσβάσιμος ο κινεζικός δικτυακός τόπος επικοινωνίας Bullog.cn, όπου γράφουν πολλοί γνωστοί Κινέζοι bloggers, μεταξύ τους αρκετοί συνυπογράφοντες της Χάρτας “08Charter” για τη Δημοκρατία.

Ο ιδρυτής του Λούο Γιονγκχάο επιβεβαίωσε στον προσωπικό του τόπο επικοινωνίας πως ο Bullog.cn έκλεισε λόγω “του όγκου των πολιτικά βλαβερών πληροφοριών”, που διοχέτευε, επικαλούμενος τη σχετική ειδοποίηση που έλαβε από την Kυβέρνηση.

Η Χάρτα Δικαιωμάτων “08 Charter” φέρει τις υπογραφές 303 κινέζων πολιτών και καλεί για ελευθερία της έκφρασης κι αξιώνει ελεύθερες εκλογές.

Η τελευταία εκστρατεία της Κίνας κατά των ηλεκτρονικών μέσων είχε ως στόχο μεγάλα ονόματα του διαδικτύου, όπως το Google, το MSN της Microsoft και το κινεζικό αντίστοιχό τους Baidu, τα οποία κατηγορούσε πως υποσκάπτουν την ηθική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *