ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μακαρόνια Ογκρατέν σε 5’

Μακαρόνια Ογκρατέν σε 5’

Ξέρω ότι αγαπάτε αυτά τα φαγητά και μου τα ζητάτε! Μακαρόνια Ογκρατέν …ένα πανεύκολο φαγητό που θα λατρέψουν όλοι.
Μια συνταγή του Γιάννος Βαλιάνος

 

Θα χρειαστείτε
•500 γρ ζυμαρικά (φιογκάκια ή πένες ) βρασμένα στον χρόνο της συσκευασίας
•500 γρ αλμυρά τυρια που λιώνουν (τρικαλινό ή γκούντα ,μοτσαρέλα ,μιξ τυριών )
•150 γρ μπέικον ή γαλοπούλα ψιλοκομμένα (1 συσκευασία )
•12-15 τοματινια
•300-350 γρ κρέμα γάλακτος κανονική η λαιτ
•1 μεγάλη πιπεριά φλωρινης (προαιρετικά)
•Εάν θέλετε βάζετε και κρεμμυδάκι φρέσκο η σχοινοπρασο του πάνε πολύ

🔴Ταψί μεγάλο 35*27
🔴Εάν τα τυριά σας δεν είναι αλμυρά θα χρειαστεί σίγουρα λίγο αλάτι !
🔴Βάζουμε την μισή ποσότητα τυριού στα μακαρόνια και ανακατεύουμε καο μην άλλη μισή την απλώνουμε πάνω από τα μακαρόνια στο ταψί πριν ρίξουμε την κρέμα
🔴Ψήνουμε 25-30 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς να τσιχλωσουν τα τυριά .

Βράζουμε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγίες της εκάστοτε συσκευασίας και αφού τα βράσουμε τα σουρώνουμε καλά και τα βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα με λίγο λάδι για να μην κολλήσουν.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τα 3/4 από τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Παίρνουμε ένα ταψί 35*27 εκ. και ρίχνουμε μέσα όλα τα μακαρόνια με τα τυριά και τις πιπεριές.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον ή την γαλοπούλα και τα βάζουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Κόβουμε στα δύο τα ντοματίνια και τα βάζουμε από πάνω. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα τυριά σε όλη την επιφάνεια.
Περιχύνουμε με την κρέμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 25-30 λεπτά περίπου.
Αφού βγάλουμε από τον φούρνο αφήνουμε για 5-10 λεπτά και έπειτα σερβίρουμε με μία κουτάλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *