Αθλητικά

Παράταση στην αγωνία, έκανε το 2-2 ο Ολυμπιακός

Υπερασπίστηκε την έδρα του ο Ολυμπιακός και επικράτησε του Παναθηναϊκού με 59-57 στο ΣΕΦ στον τέταρτο τελικό του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 ανδρών. Οι δύο ομάδες θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους στον πέμπτο και τελευταίο τελικό που θα γίνει στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη. Η άμυνα ζώνης (2-1-2) και ο απόλυτος έλεγχος των ριμπάουντ από πλευράς Ολυμπιακού έθεσαν τον Παναθηναϊκό, που προσπαθούσε μάταια να “χτυπήσει” τον Ολυμπιακό από τα 6.25, από τα πρώτα λεπτά σε μειονεκτική θέση.

Οι “ερυθρόλευκοι” μέχρι και το 2:21, όταν διεκόπη το παιχνίδι, βασίστηκαν στον… ορεξάτο Πρίντεζη, που σημείωσε τους 6 από τους 8 πόντους του Ολυμπιακού στο 8-4. Με την επανέναρξη του αγώνα, μετά από περίπου 50 λεπτά, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να “απεγκλωβιστεί” από την αντίπαλη άμυνα και έχοντας μοναδική αξιόπιστη λύση στην επίθεση τον Σπανούλη βρέθηκε γρήγορα στο -10 (17-7 στο 5’) μετά από καλάθι του Γκριρ. Οι «πράσινοι», πάντως, κατάφεραν με τον Διαμαντίδη να βρίσκει λύσεις από τα 6.25 (2 τρίποντα) να ροκανίσουν τη διαφορά και να μπουν στη δεύτερη περίοδο στο -5 (22-17).

Ένα… τετράποντο του Σπανούλη, μετά από τρίποντο και φάουλ που κέρδισε στο 11’ έριξε τη διαφορά στο -1 (22-21), αλλά η είσοδος του Σχορτσιανίτη αποδείχθηκε σωτήρια για τον Ολυμπιακό. Οι “ερυθρόλευκοι” πέρασαν το παιχνίδι κάτω από το αντίπαλο καλάθι και λεπτό με λεπτό ανέβαζαν και πάλι τη διαφορά, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα την επιλογή -που δεν τους “βγήκε”- των αντιπάλων να εκτελούν διαδοχικά τρίποντα (4/16 στο ημίχρονο). Μάλιστα ο Ολυμπιακός κατάφερε με τρίποντο του Γουντς στην εκπνοή του ημιχρόνου να “ξεφύγει” για πρώτη φορά με +11 πόντους (38-27).

Στο τρίτο δεκάλεπτο τον πρώτο λόγο τον είχαν οι “ασφυκτικές” άμυνες με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει μόλις 8 πόντους και τον Παναθηναϊκό 11. Οι πρωταθλητές Ελλάδας, πάντως, κατάφεραν χάρη στα τρίποντα των Αλβέρτη, Χατζηβρέττα να “ροκανίσουν” τη διαφορά, την οποία “έριξαν” στους -5 (42-37) ένα λεπτό πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Ωστόσο, Πρίντεζης και Βασιλόπουλος κατάφεραν να εξασφαλίσουν στους “ερυθρολεύκους” με τη λήξη της περιόδου μία διαφορά 8 πόντων (46-38).

Η πίεση του Παναθηναϊκού απέδωσε στην τελευταία περίοδο και συγκεκριμένα τρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, όταν ο Γιασικεβίτσιους έδωσε το έναυσμα. Ο Λιθουανός εκτέλεσε από τα 6.25 μείωσε σε 54-52 και έδωσε τη σκυτάλη στον Διαμαντίδη. Ο Ελληνας διεθνής γκαρντ με πέντε σερί πόντους (ένα κάρφωμα, ένα τρίποντο) έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 57-55. Ο κορυφαίος απόψε του Ολυμπιακού, Γιώργος Πρίντεζης, ισοφάρισε από το γραμμή των ελευθέρων βολών, ενώ στην επόμενη επίθεση μία βεβιασμένη ενέργεια του Μπατίστ στέρησε από τον Παναθηναϊκό την ανάκτηση του προβαδίσματος.

Ο Μπουρούσης ευστόχησε στη μία ελεύθερη βολή (58-57), ο Σπανούλης αστόχησε από τα 6.25, ο Γκριρ διαμόρφωσε από τη γραμμή των ελευθέρων βολών το 59-57 και στα περίπου 5″ πριν το τέλος ο Διαμαντίδης αστόχησε στο μακρινό τρίποντο κι όλα τελείωσαν…

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 38-27, 46-38, 59-57
Διαιτητές: Κουκουλεκίδης, Ζαβλανός, Παπαδημητρίου

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 4, Γουντς 8 (1), Πρίντεζης 21, Τεόντοσιτς 3, Μπουρούσης 6, Τσακαλίδης 4, Γκριρ 4, Βασιλόπουλος 5 (1), Σχορτσιανίτης 4.
Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 3 (1), Περπέρογλου, Σπανούλης 17 (2), Γιασικεβίτσιους 13 (3), Μπατίστ 2, Ζίζιτς, Χατζηβρέττας 3 (1), Ντικούδης, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 14 (3), Γουίνστον 2, Τομάσεβιτς 3.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *