ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πιτάκι βρώμης (για πρωϊνό,δεκατιανό,βραδινό)

Πιτάκι βρώμης

Πιτάκι βρώμης σε λίγα λεπτά. Το απόλυτο δεκατιανό (αλλά και πρωϊνό, γεύμα, βραδινό) για να ενισχύσετε τον οργανισμό σας με βιταμίνες και Ω3.
Γιατί να τρώτε συνέχεις τυρόπιτες και σνακ φούρνων και σούπερ μάρκετ όταν μπορείτε εύκολα να φάτε κάτι που θα ωφελήσει τον οργανισμό σας και θα σας δυναμώσει.

 

 

Υλικά πιτάκι βρώμης

Τα υλικά είναι απλά και κάποια από αυτά προαιρετικά :
Νιφάδες βρώμης
Σπόροι τσία
Λιναρόσπορος
Νερό
Cottage τυρί
Μέλι
Καρύδια
Σουσάμι
Κανέλλα Κεϋλάνης

Βάζουμε 70-80 γραμμάρια νιφάδες βρώμης, μια κουταλιά σπόρους τσία και μια κουταλιά
λιναρόσπορο σε ένα πολυκόπτη multi με ένα μικρό φλυτζάνι νερό να μουλιάσουν για ένα τέταρτο.
Γίνονται σαν ζελές πολύ γρήγορα.
Μετά ρίχνουμε μια κουταλιά Cottage τυρί και τα αλέθουμε  2-3 φορές ώστε να γίνει χυλός.
Παίρνουμε ένα σαγανάκι τηγάνι αντικολλητικό και αφού ανάψουμε το μάτι της κουζίνας
ρίχνουμε απλά το χυλό μέσα χωρίς λάδι η βούτυρο.
Ρίχνουμε προαιρετικά λίγο σουσάμι από πάνω,
Το σκεπάζουμε με το καπάκι του τηγανιού, σε λίγα λεπτά κάνει σώμα το πιτάκι,
δεν κολλάει στο τηγάνι επειδή έχει υγρά μέσα,
και το γυρνάμε σαν τις ομελέτες από την άλλη πλευρά.
Το αφήνουμε 2-3 λεπτά να ψηθεί και από την άλλη μεριά και το βγάζουμε.
Έτοιμο!
Το σερβίρουμε με 1 κουταλιά μεγάλη μέλι, λίγο Κανέλλα και καρύδια σπασμένα με το χέρι.
Θα σας αρέσει, είμαστε σίγουροι , και μπορείτε να το απολαύσετε όποια ώρα της ημέρας θέλετε,
ακόμα και για βραδινό.

Όποιος, όποια θέλει ας προτείνει νέο υλικό για την συνταγή για να γίνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και πιο νόστιμη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *