Λουκούμια τριαντάφυλλο με αμύγδαλο
Μια συνταγή του George Zolis Μαγειρικές Απολαύσεις
Κατσαρόλα 1
1200 γρ ζάχαρη
600 γρ νερό
Χυμό από ένα λεμόνι
Κατσαρόλα 2
190 γρ νισεστέ
1 κουταλάκι κρεμοριο η ξυνό
750 γρ νερό
Άρωμα
150 γρ γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο
50 γρ ροδόνερο (τα χτυπάμε στο μουλτι και τα δυο μαζί)
Χρώμα ζαχαροπλαστικής 4-5 σταγόνες
200 γρ καβουρδισμένο αμύγδαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ Λουκούμια τριαντάφυλλο με αμύγδαλο
Βάζουμε στην φωτιά με όλα τα υλικά μαζί την κατσαρόλα 1 και από την στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός μετράμε 15 λεπτά Η αν έχετε θερμόμετρο να φτασει 115 βαθμους κελσίου και αποσύρουμε.
Στην δεύτερη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί (το νερό παγωμένο) αι το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας στο μισό ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το μείγμα να γίνει ημιδιάφανο.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ενώ ανακατεύουμε βάζουμε λίγο λίγο το σιρόπι μόλις ενσωματωθεί όλο το σιρόπι το ξαναβάζουμε στην φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία προς χαμηλή. Μόλις αρχίσουν οι πρώτες φουσκάλες χαμηλώνουμε στο 3 την θερμοκρασία και αφήνουμε το μείγμα για μια ώρα ανακατεύοντας συχνά (ανά πέντε λεπτά). Όταν περάσει η ώρα βάζουμε η (αν έχετε θερμόμετρο να φτασει απο 110-115 βαθμους) το χρώμα το άρωμα και τέλος τα αμύγδαλα. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα και έχουμε πασπαλίσει με αρκετό νισεστέ. Αφού το βάλουμε ρίχνουμε νισεστέ και από πάνω. Αφήνουμε 24 να δέσει κόβουμε το λουκούμι και το περνάμε είτε από καρύδα είτε από άχνη ζάχαρη.
Προσοχή κρατάτε με ευλάβεια τους χρόνους αλλά και τις δοσολογίες για να έχετε το τέλειο αποτέλεσμα .
Καλή επιτυχία!