ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το πιο λαχταριστό Cheesecake που έχεις δοκιμάσει!

Το πιο λαχταριστό Cheesecake που έχεις δοκιμάσει!

Ειπα να σας δείξω σημερα το ΠΙΟ Αφράτο και Νόστιμο Cheesecake που έχεις δοκιμάσει!! Έχει μια κρέμα τόσο αφρατη και αέρινη! Είναι ελαφρύ και τραγανό με ωραίο μπισκοτάκι από κάτω που τρυβεται στο στόμα.

Cheesecake Υλικά

250 γρ τριμμένο Digestive
1 κ.σ καστανή ζάχαρη
140 γρ βουτυρο Λιωμένο

200 γρ τυρί κρέμα
500 γρ κρέμα γάλακτος παγωμένη 35% λιπαρά
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1/3 φλ άχνη ζάχαρη

1 κομπόστα βύσσινο η κεράσι
1 κ.σ κορν φλάουρ
2-3 κ.σ άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Tip Αφήνουμε να στραγγίζει καλά η κομπόστα βύσσινο.
1)Θρυμματιζουμε το μπισκότο μέχρι να γίνει σαν άμμος λεπτή
2)Προσθέτουμε την ζάχαρη και το Λιωμένο βούτυρο και ρίχνουμε ένα ανακάτεμα ακομη με το μουλτι ώστε να ομογενοποιηθουν καλά τα δυο υλικα.
3)Στρώνουμε την βάση σε μια φόρμα 22-24 εκ μέχρι να κάνει και τοιχώματα.
4)Βαζουμε στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε την κρέμα.

Για την κρέμα

1)Χτυπαμε το τυρί κρέμα να αφρατεψει. Προσθέτουμε την άχνη και τον χυμό λεμόνι και ανακατευουμε να ενσωματωθουν όλα τα υλικά.
2)Ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος παγωμένη ενώ ταυτόχρονα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αρχίσει να σφίγγει. Μόλις γίνει σαν μια σχετικά σφιχτή αλλά και πολύ αφρατη σαντιγι σταματάμε το μίξερ.
3)Φέρνουμε την βάση απι το ψυγείο, γεμίζουμε με την κρέμα και βάζουμε πάλι στο ψυγείο.

Για το γλασσο
1)Βαζουμε στην φωτιά το σιρόπι από την κομπόστα μαζί με το κορν φλάουρ και την άχνη.
2)Βαζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βραση και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσει αυτό το γυαλιστερό χρώμα που είδατε στο βίντεο. (Εαν χρειαστεί κατά την διάρκεια προσθέτουμε λίγο κρύο νεράκι)
3)Τέλος το μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ και βάζουμε 2-3 κουτάλες της σούπας από τα σταγγιγμενα βυσσινα. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε πάνω από το παγωμένο τσιζκεικ.

Καλη επιτυχια

Καμερα : Βασίλης Χαλιώτης @basilhs_xlt
Συνταγή-Μονταζ-Παρουσίαση : Γιάννος Βαλιάνος

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *