Ταξιδιωτικά άρθρα

Παραδοσιακό camping με λίγο glam; Glamping !

GLAMPANNA1Γκλαμ + Κάμπινγκ = Glamping
Τι συμβαίνει αν στο παραδοσιακό camping προσθέσουμε και λίγο glam; Τότε δημιουργείται το glamping, η νέα τάση που συνδυάζει την αγάπη των κατασκηνωτών για τη φύση με την πολυτέλεια.

Το glamping είναι μια τάση που ευδοκιμεί εδώ και περίπου δέκα χρόνια στο εξωτερικό και κυρίως στην Αμερική, αλλά είναι ακόμη πολύ «φρέσκια» στην Ελλάδα.

Ο όρος προέρχεται από τις λέξεις κάμπινγκ και γκλάμουρ, σε μια προσπάθεια να συνδυαστεί η ξενοιασιά των διακοπών στη φύση με τις ανέσεις που μπορεί να προσφέρει ένα πολυτελές ξενοδοχείο.

Η ιδέα του glamping έφτασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2008, όταν ο κ. Δημήτρης Ντόκορος, ύστερα από ένα ταξίδι του στην Αμερική, έφερε τα μογγολικής έμπνευσης κυκλικά αντίσκηνα, γνωστά και ως γιουρτ (yurt) στο Club Αγία Αννα στην Εύβοια. Οι σκηνές στο ευβοϊκό έδαφος, κατασκευασμένες από σύγχρονα υλικά, με τζακούζι και ξύλινο δάπεδο, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από μια σουίτα ξενοδοχείου, ενώ ο φεγγίτης στην οροφή της σκηνής ενσαρκώνει την απόλυτη αίσθηση ελευθερίας που προσφέρει το κάμπινγκ με έναν ύπνο κάτω από το φως των αστεριών.

Τη σκυτάλη στη διάδοση των εναλλακτικών διακοπών με όρους άνεσης και πολυτέλειας πήρε το 2012 το Surf Camp Keros, ο κλασικός προορισμός για surfers στα ανατολικά παράλια της Λήμνου.

Glamping-Toscana-Mare

Glamping Greece | Luxury Camping Greece
Greece (9 accommodations in the hub). Imagine winding roads twisting through a sea of white-washed houses dripping with jewel-toned flowers, being …

Glamping: το camping σε νέα εποχή – αθηνόραμαtravel.gr
– Ταξίδια στην Ελλάδα και το εξωτερικό · Ανατολικό Αιγαίο Αργοσαρωνικός … το camping σε νέα εποχή 04/07/2014. Low Budget.

Glamping, πεντάστερες… σκηνές με τζακούζι πάνω στην άμμο …
3 ημέρες πριν Η ιδέα έφτασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2008, όταν ο κ. Δημήτρης Ντόκορος, ύστερα από ένα ταξίδι του στην Αμερική, …

Club Agia Anna | Glamping.com

Found nowhere else in Greece but here, they can accommodate up to 4 guests in an 43cm2 space with a double bed and a sofa that sleeps 2 guests.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *