Επικαιρότητα

Τρεις νεκροί από εμπρησμό τράπεζας σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Λόγω των έκτακτων και τραγικών γενότων διακόπτεται για την ώρα η απεργία της ΕΣΗΕΑ με την άδεια από τα συνεργαζόμενα σωματεία ώστε να υπάρξει ενημέρωση.

Τρία άτομα έχασαν την ζωή τους από πυρκαγιά που προκάλεσε ομάδα κουκουλοφόρων σε κτίριο που στεγάζει υποκατάστημα της Marfin Bank, στο κέντρο της Αθήνας, την Τετάρτη, στην διάρκεια πορείας κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης, όπως ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία. Η τραγωδία συνέβη γύρω στη 13:30.

“Τρία νεκρά άτομα εντοπίστηκαν στο κτίριο στην οδό Σταδίου 23”, ανέφερε η πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, φωτιά έχει εκδηλωθεί και σε δύο ακόμη σημεία στην λεωφόρο Συγγρού και στο Ζάππειο.

Η μια γυναίκα που κάηκε ζωντανή από μολότοφ στην τράπεζα ήταν έγκυος.
Στις σκάλες του τρίτου ορόφου εγκλωβίστηκαν οι 3 νεκροί. καθώς ήταν ιδιαιτέρως πυκνός ο καπνός ι οι άτυχοι υπάλληλοι παγιδεύτηκαν και πέθαναν από τις αναθυμιάσεις.
Επίσης ένας τραυματίας με σοβαρά εγκαύματα διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό καθώς και δύο ελαφρά τραυματίες και οι τρεις με αναπνευστικά προβλήματα.

Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος είπε αργότερα ότι υπάρχουν τουλάχιστον νεκροί από ασφυξία. “Φαίνεται δυστυχώς ότι υπάρχουν δύο τουλάχιστον νεκροί και από τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν φαίνεται ότι ο θάνατος προήλθε από την ρίψη μολότοφ, από ασφυξία”, είπε ο κ.Πετσάλνικος.

Ενός λεπτού σιγή στη βουλή για τα θύματα της πυρκαγιάς και των γεγονότων, ζήτησε ο πρόεδρος της.

Νωρίτερα δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία της ΓΣΕΕ και τη ΑΔΕΔΥ κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ διοργάνωσε συλλαλητήριο στην Ομόνοια.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν γύρω στη μία το μεσημέρι όταν ομάδα αντιεξουσιαστών άρχισε να εκσφενδονίζει πέτρες και μάρμαρα έξω από τη Βουλή, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν ευρύτατη χρήση δακρυγόνων.

Ομάδα κουκουλοφόρων προκάλεσε επίσης ζημίες σε μαγαζιά, ενώ ομάδα 100 περίπου ατόμων προσπάθησε να εισβάλει στο κτήριο της Βουλής.
Αποτέλεσμα ήταν για τουλάχιστον 2,5 ώρες να γίνει αποπνιχτική ατμόσφαιρα στο κέντρο.
Επίσης διαδηλωτές τοποθέτησαν μαύρη σημαία στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Η ένταση μεταφέρθηκε και στους δρόμους πίσω από το Πολυτεχνείο και στα Εξάρχεια

Η γενική απεργία της ΓΣΕΕ είχε τη μεγαλύτερη μαζικότητα των τελευταίων 10 ετών, με συνθήματα για την επιστροφή των κλεμμένων και την προστασία των μισθωτών.
Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα διεκδίκησαν την διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία στην πορεία συμμετείχαν 35.000 διαδηλωτές, ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες ανεβάζουν τον αριθμό σε τουλάχιστον 40.000. Άλλα μέσα μιλούν για ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό διαδηλωτών που ξεπερνούν τις 100.000.

Αυτή την στιγμή 17.00 η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας είναι εκρηκτική, με πυρκαγιές, πετροπόλεμο και ρίψεις μολότοφ. Η ένταση έχει μεταφερθεί στην Σταδίου.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vjTyVqLyfC4[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Bu79PWm7fmM[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=a3oJOxjENFI[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *