Αθλητικά

Αυλαία στην Σούπερ Λίγκα, τέλος ο Πεσέιρο, ο Δώνης στην ΑΕΚ

Κούνησε μαντήλι από τον Παναθηναϊκό ο Ζοσέ Πεσέϊρο. Ο Πορτογάλος προπονητής, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ, ευχαρίστησε και αποχαιρέτησε τους συνεργάτες του και τους ποδοσφαιριστές, με τους οποίους συνεργάστηκε από το περασμένο καλοκαίρι, όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των “πρασίνων”.

Ο Δώνης στην ΑΕΚ

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος… γάμου έλαβε επίσημα τέλος. Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Γιώργου Δώνη στη τεχνική ηγεσία της ομάδας κάτι που ήταν γνωστό από καιρό αλλά έλλειπε η επίσημη ανακοίνωση. Ο πρώην προπονητής της Λάρισας θα παρουσιαστεί επίσημα αύριο, στις 13:00, στην αίθουσα Τύπου του Ολυμπιακού Σταδίου.

Έπεσε η αυλαία στη Σούπερ Λίγκα

Με δύο ισοπαλίες ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-1 και Άρης-Πανιώνιος 3-3 έπεσε η αυλαία των πλέϊ-οφ της Σούπερ Λίγκα που σήμανε και το τέλος του φετινού πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός θα πάρει μέρος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η ΑΕΚ και ο Άρης θα μετάσχουν στο κύπελλο UEFA.
Με ισοπαλία 1-1 ολοκλήρωσαν τις φετινές τους υποχρεώσεις ΑΕΚ και Παναθηναϊκός. Στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των πλέι οφ και σε αναμέτρηση που έγινε στο ΟΑΚΑ, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 26’ με τον Μάτος, ενώ οι “κιτρινόμαυροι” ισοφάρισαν στο 51’ με τον Ενσαλίβα.

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με πολλούς αναπληρωματικούς και χωρίς σκοπιμότητες, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να γίνει ένα ανοιχτό παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό και αρκετές φάσεις. Η ΑΕΚ έδειξε να ξεκινά πιο δυνατά και στο 5’ ο Μάλαρζ πρόλαβε τον Μπλάνκο πριν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Όμως, μετά το δεκάλεπτο, οι “πράσινοι” ισορρόπησαν και έχασαν δύο ευκαιρίες με τον Ποστίγκα στο 12’ και το 16’, με τον Αραμπατζή να νικά και στις δύο περιπτώσεις τον Πορτογάλο άσο. Όμως, ο νεαρός γκολκίπερ της ΑΕΚ δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας στο 26’, όταν από το φάουλ του Μάτος διαμορφώθηκε το 0-1. Με αυτό το σκορ ολοκληρώθηκε το ημίχρονο, αφού στο 39’ ο Δάρλας έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του νεαρού Παυλή.

Με εντυπωσιακό γκολ του Ταμαντανί Ενσαλίβα, ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Στο 51’ ο μέσος της ΑΕΚ με βολίδα από απόσταση 25 μέτρων, “κάρφωσε” τη μπάλα στα δίχτυα του Ορέστη Καρνέζη (1-1), που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε πάρει τη θέση του Μάλαρζ, πραγματοποιώντας την πρώτη εμφάνιση της καριέρας του με τον Παναθηναϊκό. Η είσοδος των Ριβάλντο, Λυμπερόπουλου στον αγώνα, από την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου, σήμαινε πως η Ένωση ήθελε πιο πολύ τη νίκη, για λόγους γοήτρου. Ένα σκληρό φάουλ του Δάρλα στον Παυλή στο 64ο λεπτό, είχε ως αποτέλεσμα να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα ο αμυντικός του Παναθηναϊκού. Με αριθμητικό πλεονέκτημα, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φτάσουν στο καθοριστικό γκολ, αλλά στο 76’ ο Μάλαρζ πραγματοποίησε εκπληκτική επέμβαση στο σουτ του Ράμος.

Κίτρινες: Ενσαλίβα, Αλβες, Μαντούκα – Ντόι, Ρομέρο, Σιμάο, Μάτος
Κόκκινη: Δάρλας (64΄)
Διαιτητής: Βασάρας (Θεσσαλονίκης)
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Ράμος, Λαγός, Αλβες, Παπασταθόπουλος, Ενσαλίβα, Ταχτσίδης (46΄ Ριβάλντο), Εντίνιο (46΄ Λυμπερόπουλος), Μαντούκα, Μπλάνκο, Παυλής (68΄ Γεωργέας)
Παναθηναϊκός (Ζοζέ Πεσέιρο): Μάλαρζ (46΄ Καρνέζης), Σαριέγκι, Παντίδος (75΄ Μπουτζίκος), Μόρις, Δάρλας, Νίνης (69΄ Δημούτσος), Ρομέρο, Μάτος, Σιμάο, Ντόι, Πόστιγκα.

Ισοπαλία και στο “Κλεάνθης Βικελίδης”

Σε ένα παιχνίδι αδιάφορο βαθμολογικά για την 6η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, Άρης και Πανιώνιος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 3-3 στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Τα γκολ των γηπεδούχων πέτυχαν οι Κάλβο (6’), Ιβιτς (48’) και Αμορόζο (πεν. 75’) και των φιλοξενούμενων οι Σιαλμάς (8’, 82’) και Καπετάνος (38’).
Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με πολλούς αναπληρωματικούς και νεαρούς ποδοσφαιριστές. Οι παίκτες του Άρη είχαν περισσότερο το μυαλό τους στον επερχόμενο τελικό του Κυπέλλου, ωστόσο προηγήθηκαν στο σκορ, όταν στο 6’ ο Αμορόζο έβγαλε την μπαλιά στον Κάλβο κι αυτός με σουτ την έστειλε στα δίχτυα (1-0). Όσο γρήγορα προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι, τόσο γρήγορα ισοφάρισαν οι φιλοξενούμενοι, καθώς δύο λεπτά αργότερα (8’) και σε φάουλ του Καπετάνου, ο Σιαλμάς με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Στη συνέχεια ο Άρης διατήρησε την υπεροχή, όμως ο Πανιώνιος ήταν αυτός που έφτασε σε δεύτερο γκολ στο 38’. Ο Σκούφαλης πέρασε κάθετη μπαλιά στον Καπετάνο, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα (1-2). Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου (48’) ο Άρης πέτυχε την ισοφάριση. “Δράστης” ο νεοεισελθών Ίβιτς, ο οποίος με κεφαλιά αξιοποίησε το φάουλ από δεξιά του Τιάγκο (2-2). Και στο 75’ οι “κιτρινόμαυροι” πέτυχαν την ανατροπή, καθώς ο Γιάννου ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Αμορόζο, ο οποίος στη συνέχεια εκτέλεσε και το πέναλτι και έκανε το 3-2.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Σιαλμάς στο 82’, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Κολτσίδα (έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα του Άρη) και πλάσαρε σωστά τον Κέλεμεν (3-3). Ο Άρης κατετάγη τέταρτος στο πρωτάθλημα και ο Πανιώνιος πέμπτος.
Κίτρινες: Κουλουχέρης, Βανγκέλι – Γιάννου, Γουσούλης, Χετεμάι
Διαιτητής: Ντάκος (Ξάνθης)
Άρης (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Κέλεμεν, Νέτο (46΄ Ίβιτς), Αουρέλιο (46΄ Καράμπελας), Κουλουχέρης, Κολτσίδας, Βανγκέλι, Νεμπεγλέρας, Τιάγκο, Κάλβο, Αμορόζο, Παπάζογλου (72΄ Γιάχιτς).
Πανιώνιος (Έβαλντ Λίνεν): Γιάννου, Γ. Μανιάτης, Σιαλμάς, Γουσούλης, Κουτσόπουλος, Αραβίδης, Καπετάνος, Σκούφαλης (71΄ Γουνδουλάκης), Φακίνος (71΄ Πλασκόνι), Χετεμάι, Κοντοές.

Μετά τη διεξαγωγή των πλέι οφ, η τελική κατάταξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας για τη σεζόν 2007/2008 διαμορφώθηκε ως εξής:
1. Ολυμπιακός -Τσάμπιονς Λιγκ (Γ΄ προκριματικός)
2. Παναθηναϊκός -Τσάμπιονς Λιγκ (B΄ προκριματικός)
3. ΑΕΚ -Κύπελλο UEFA
4. Άρης -Κύπελλο UEFA
5. Πανιώνιος -Κύπελλο Ιντερτότο
6. Λάρισα
7. Αστέρας Τρίπολης
8. Ξάνθη
9. ΠΑΟΚ
10. Ηρακλής
11. Λεβαδειακός
12. ΟΦΗ
13. Εργοτέλης
14. Ατρόμητος -ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
15. Βέροια -ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
16. Απόλλων Καλαμαριάς -ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *