ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αλευρα χωρίς γλουτένη

Εναλλακτικές προτάσεις για άλευρα χωρίς γλουτένη.

Αλευρα χωρίς γλουτένη

Η γλουτένη είναι πρωτεΐνη του ενδοσπερμίου του μαλακού σιταριού, κριθαριού, σίκαλης και γενικά πολλών δημητριακών καρπών, η οποία αποτελείται από τη γλοιαδίνη και γλουτελίνη. Σε μια ομάδα ανθρώπων δημιουργεί δυσανεξία που ονομάζεται κοιλιοκάκη και στομαχο-εντερικά προβλήματα. Άτομα που παρουσιάζουν δυσανεξία στη γλουτένη, μπορούν να καταναλώσουν άλλες τροφές, που είναι επίσης πλούσιες σε άμυλο/υδατάνθρακες, όπως ρύζι, καλαμπόκι, κεχρί, κινόα και φαγόπυρο είτε ολόκληρους τους καρπούς, είτε ως αλεύρια.

Αλευρα χωρίς γλουτένη

Αλεύρι από φαγόπυρο
Το αλεύρι φαγόπυρου είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και ασβέστιο.  Είναι ιδανικό για μπισκότα και τηγανίτες.

Αλεύρι καρύδας
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.  Επειδή το αλεύρι καρύδας απορροφά την υγρασία θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό. Στα γλυκά  μπορείτε να αντικαταστήσετε το 10-25% του αλευριού με καρυδάλευρο.

Αλεύρι ρεβιθιού
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Κατάλληλο για ψωμί, ρεβυθοκεφτέδες, φαλάφελ κ.α.

Αλεύρι Κινόα
Το αλεύρι Quinoa είναι φτιαγμένο από αλεσμένους σπόρους quinoa. Είναι μια εξαιρετική πηγή πλήρους πρωτεΐνης και παρέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα.

Αλεύρι αμυγδάλου
Το αλεύρι αμυγδάλου είναι ελαφρώς γλυκό. Εχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Είναι ένα εύκολο αλεύρι για ψήσιμο και μπορεί να αντικαταστήσει το αλεύρι για όλες τις χρήσεις στις περισσότερες συνταγές σε αναλογία 1:1.

Αλεύρι σόργου
Το αλεύρι σόργου έχει υψηλή περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες, πρωτεΐνες και σίδηρο. Έχει ήπια και γλυκιά γεύση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αναλογία 1:1

Ρυζάλευρο
Ρυζάλευρο μπορεί να γίνει είτε από το άσπρο ρύζι ή καστανό ρύζι  Και τα δύο έχουν μια ουδέτερη, ήπια γεύση. Είναι ιδανικό για υγιεινές κρέμες και γλυκά.

Αλεύρι ταπιόκας
Η ταπιόκα είναι άμυλο που προέρχεται από τη ρίζα φυτού μανιόκα.  Περιέχει πολλούς υδατάνθρακες, λίγη πρωτεΐνη και ισχυρές πηκτικές ιδιότητες.  Το αλεύρι ταπιόκας είναι καλύτερα να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα αλεύρια, επειδή μπορεί να κάνει μια συνταγή λίγο πυκνή ή κολλώδης.

Αλεύρι από χαρούπι
Πλούσιο σε πρωτεΐνες, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο και μαγνήσιο,  βιταμίνες Α, Β ,Β2, Β3, πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Παράγεται από τη διαδικασία ξήρανσης, άλεσης, και ψησίματος των λοβών αφού αφαιρεθούν οι σπόροι. Είναι κατάλληλο για μια σειρά χρήσεων ή για να αντικαταστήσει το κακάο που απαιτεί μια συνταγή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *