Επικαιρότητα

Αποκλείει τη συνεργασία με ΠΑΣΟΚ ο Αλαβάνος

papandreou_alavanosΘέματα παιδείας, χωρίς όμως, να λείψουν οι αναφορές στις πολιτικές εξελίξεις και στις σχέσεις των δύο κομμάτων, εξετάστηκαν στη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αλέκο Αλαβάνο. Ο Αλέκος Αλαβάνος απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι σέβεται τις απόψεις του και εξέφρασε την διάθεση να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ των δύο κομμάτων.

“Υπάρχουν θέματα σύγκλισης και ώριμα για πρωτοβουλίες”, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για τα θέματα της λειτουργίας της Αστυνομίας.

“Οι προγραμματικές διαφορές μας σε σημαντικά θέματα δεν επιτρέπουν την ευρύτερη συνεργασία ανάμεσα στους δύο χώρους”, δήλωσε, από πλευράς του, ο Αλέκος Αλαβάνος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε “ειλικρινή” τη συζήτηση και πρόσθεσε ότι συζητήθηκε, μεταξύ άλλων και η οικονομική κρίση που ζει η Ελλάδα, αλλά και η επερχόμενη κρίση στην οποία μπαίνει ανοχύρωτη η χώρα, λόγω των πολιτικών της ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι από αυτές αναδεικνύεται και μια νέα γενιά αγροτών, με θετική προοπτική για τον πυρήνα των μεταρρυθμίσεων στον αγροτικό τομέα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Επίσης, χαρακτήρισε απαράδεκτη την παραπομπή νέων σε δίκες, με βάση τον “τρομονόμο”, ενώ αναφέρθηκε στα θέματα της χρηματοδότησης της παιδείας, των εισαγωγικών εξετάσεων, της μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων των νέων και της στήριξης των εκπαιδευτικών.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέληξε λέγοντας ότι προσβλέπει στη συνέχιση τέτοιων συζητήσεων και στο μέλλον.

Ο Αλέκος Αλαβάνος χαρακτήρισε τη συζήτηση “ειλικρινή, με την έννοια ότι εντοπίσαμε διαφορές, αλλά και συγκλίσεις που θα μπορούσαμε να έχουμε” και σημείωσε ότι δίπλα στο κύριο θέμα της ατζέντας, που ήταν τα ζητήματα της νέας γενιάς και ειδικότερα της εκπαίδευσης ,συζητήθηκε επίσης η οικονομική κρίση, η πολιτική κατάσταση και οι αγροτικές κινητοποιήσεις.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της νεολαίας, όπως είπε ο κ.Αλαβάνος, έθεσε τα ζητήματα της χρηματοδότησης της παιδείας, τη στήριξη των εκπαιδευτικών, της αλλαγής του νόμου πλαισίου, της απαγόρευσης λειτουργίας των ΚΕΣ που συνεργάζονται με ξένα πανεπιστήμια, γιατί παραβιάζουν το άρθρο 16, το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου, το ζήτημα της ανασυγκρότησης της ΕΦΕΕ, καθώς και το ζήτημα της λειτουργίας της Αστυνομίας, έτσι,όπως αυτό αναδείχθηκε μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου.

Επίσης, ο κ. Αλαβάνος έθεσε το ζήτημα της κατάργησης του αντιτρομοκρατικού νόμου, αλλά και της αγοράς εργασίας για τους νέους.

“Σε αυτούς τους στόχους και σε άλλους που δεν σας αναφέρω τώρα, στο βαθμό που υπάρχει κοινή προσέγγιση, είμαστε έτοιμοι για κοινές δραστηριότητες και με το ΠΑΣΟΚ και με άλλες δυνάμεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης”, πρόσθεσε ο κ. Αλαβάνος.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η τρίτη συνάντηση των δύο ανδρών, με πρώτη εκείνη της 22ας Σεπτεμβρίου 2005,με πρωτοβουλία του Α. Αλαβάνου για το θέμα της “Ολυμπιακής” και δεύτερη εκείνη της 13ης Ιουνίου 2006 για την εξωτερική πολιτική, με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *