Επικαιρότητα

Αύξηση στο λαθρεμπόριο τσιγάρων το 2008

tsigaraΕντατικούς ελέγχους, με στόχο την αντιμετώπιση, των κυκλωμάτων του κάνουν λαθρεμπόριο τσιγάρων που προκαλούν κάθε χρόνο τεράστια οικονομική ζημιά στα ταμεία του κράτους, πραγματοποιούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα και τις συναρμόδιες υπηρεσίες άλλων φορέων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων & ΕΦΚ, το 2008 κατασχέθηκαν συνολικά 216.445.228 τεμάχια τσιγάρων, τα οποία αντιστοιχούν σε διαφυγόντες δασμούς και φόρους ύψους 29.447.182 ευρώ.
Το 2007, ο αντίστοιχος αριθμός των κατασχεθέντων τσιγάρων έφθασε τα 148.636.895 τεμάχια, που αντιστοιχούσαν σε διαφυγόντες φόρους και δασμούς ύψους 18.830.858 ευρώ.

Ποσοστό 41% των κατασχέσεων έγινε από τις Τελωνειακές Υπηρεσίες που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, ενώ το 16,6% έγινε από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠ.Ε.Ε.). Η Αστυνομία πραγματοποίησε το 36,4% των κατασχέσεων, ενώ οι Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος συνέβαλαν σε ποσοστό 6%.

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας αναφερόμενος στο θέμα, δήλωσε: «Oι έλεγχοι για τον εντοπισμό του λαθρεμπορίου θα συνεχιστούν ακόμη πιο συστηματικά το επόμενο διάστημα, σε όλους τους τομείς και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και Υπηρεσίες. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε τα δημόσια έσοδα και να προστατέψουμε το συμφέρον των φορολογουμένων πολιτών.»

Μια σκέψη για το “Αύξηση στο λαθρεμπόριο τσιγάρων το 2008

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *