Αθλητικά

Επίσημα προπονητής του ΠΑΟΚ ο Παύλος Δερμιτζάκης

Παρουσιάστηκε και επίσημα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο νέος προπονητής της ομάδας ο Παύλος Δερμιτζάκης ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου δεν έκρυψε την χαρά του που ήρθε στον «δικέφαλο του βορρά» χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως όνειρο ζωής να δουλέψει στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Επεσήμανε ότι ενόψει των δύο κρίσιμων αναμετρήσεων με τον Άγιαξ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να δοθεί έμφαση στην ψυχολογία των παικτών.
Ο 41χρονος Έλληνας προπονητής παρουσιάστηκε στην αίθουσα Τύπου της ΠΑΕ από τον Ζήση Βρύζα, μαζί με τον Μάκη Χάβο, ο οποίος θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του στον πάγκο, λέγοντας αρχικά:

«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος, για την επιστροφή μου στην ομάδα του ΠΑΟΚ, με άλλη φυσικά ιδιότητα και πάνω σε αυτό θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση για την τιμή που μου κάνει. Δε θα μιλήσω πολύ, σήμερα ήταν κουραστική ημέρα. Θα υποσχεθώ ότι ο στόχος παραμένει υψηλός και ιδιαίτερος για την ομάδα. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να παίξουμε ποδόσφαιρο αντάξιο του ονόματος, ποδόσφαιρο που έπαιξε ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, ελκυστικό, που πρώτα θα γουστάρουμε εμείς και κατ’ επέκταση ο κόσμος. Αν το καταφέρουμε θα έρθουν τα αποτελέσματα και οι στόχοι που θα χαράξουμε από κοινού και είναι μεγάλοι. Προσωπικά θα λέω πάντα αλήθειες, θα σας κοιτάω στα μάτια και αυτή πρέπει να είναι η συνεργασία που πρέπει να έχουμε. Την εβδομάδα έχουμε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, αλλά λόγω και του θεσμού και του ονόματος της ομάδας είναι παρακίνηση για όλους. Δεν έχουμε πολλές μέρες μπροστά μας θα ετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα για να φέρουμε θετικό αποτέλεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω την πρώην ομάδα μου για τη διευκόλυνση της μετακίνησης στον ΠΑΟΚ.
Οι συνεργάτες μου είναι τα μάτια μου. Δύσκολος ο δρόμος που έχουμε να βαδίσουμε, αλλά αν υπάρχει υπομονή κι επιμονή, θα τα καταφέρουμε, με την υποστήριξη όλων, γιατί ΠΑΟΚ μεγάλη οικογένεια.

Στο διάστημα των λίγων ημερών που έχουμε για τον αγώνα με τον Αγιαξ πρέπει να ρίξουμε βάρος στη ψυχολογία των παικτών. Οποιαδήποτε αλλαγή προπονητή δεν είναι ό,τι καλύτερο, μια αναταραχή υπάρχει στην ομάδα. Για την αναμέτρηση στην Ολλανδία θέλουμε να περάσουμε πρώτα τα τακτικά κομμάτια , ώστε να δείξουμε την εικόνα σοβαρής και πειθαρχημένης ομάδας. Πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε.

Ο στόχος κάθε προπονητή είναι να φτάσει ψηλά. Θέλει δουλειά. Είναι εύκολο να πας κάπου, να κρατηθείς είναι δύσκολο. Μέσα από τη δουλειά, την εργατικότητά μας και τους στόχους μας θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά. Ότι δεν επιλέχθηκα το καλοκαίρι δεν με πίκρανε. Αυτό με έκανε να πεισμώσω και αν δεν ερχόμουν τώρα, αυτό θα με έκανε να δουλέψω περισσότερο για να πετύχω αυτόν το στόχο. Ηταν όνειρο ζωής να δουλέψω στον ΠΑΟΚ. Η διοίκηση θέλει το καλό της ομάδας και αν ήμουν στη θέση της ίσως να έκανα κι εγώ το ίδιο».

Ερωτηθείς για το αν σκέφτεται να προχωρήσει σε αλλαγές είπε: «Η ομάδα έχει χτιστεί με βάση κάποια χαρακτηριστικά. Αυτά τα χαρακτηριστικά ήταν πετυχημένα. Θα ήμουν παράλογος αν προσπαθούσα να τα αλλάξω . Πάνω σε αυτά θα βαδίσουμε, γιατί σε αυτή την κατεύθυνση είμαι κι εγώ κι ως προπονητής κι ως άνθρωπος. Ο καθένας, όμως, προσπαθεί να βάλει τις πινελιές του. Ο χρόνος θα δείξει ότι όλα θα πάνε καλά και θα πετύχουμε το στόχο μας. Θα προσπαθήσω με όλους τους ποδοσφαιριστές να προσφέρω μία ίση μεταχείριση. Θα προσπαθήσω να πάρουν όλοι τις ευκαιρίες τους. Εκτιμώ, σέβομαι και αναγνωρίζω, αλλά δε στέκομαι σε πρόσωπα. Οποιαδήποτε ιδιαίτερη μεταχείριση, θα ήταν εις βάρος μου. Θα προσπαθήσω να είμαι δίκαιος, αυτοί που θα παίζουν, να είναι οι καλύτεροι κι αυτοί που δουλεύουν. Πάντα είχα καλύτερη σχέση με αυτούς που δεν παίζουν, παρά με αυτούς που παίζουν. Αυτό είναι και το κλειδί».

Παίρνοντας τον λόγο ο Ζήσης Βρύζας, αρχικά είπε: «Συνεχίζουμε με σωστές και με λάθος αποφάσεις, παίρνοντας και την ευθύνη για αυτές». Και συνεχίζοντας ο Ζήσης Βρύζας ανέφερε: «Το πιο σημαντικό πράγμα σε μια ομάδα είναι η οργάνωση και ο τρόπος λειτουργίας, που κρατήσαμε 2,5 χρόνια. Πίστευα ότι έτσι θα συνεχίσουμε, τελικά έκανα λάθος και αναλαμβάνω την ευθύνη. Είναι χειρότερο να μην αναγνωρίζεις το λάθος σου. Αυτήν τη στιγμή η επιλογή μας είναι η σωστή. Μιλώντας με τον κ. Δερμιτζάκη καταλαβαίνουμε ότι κατανοεί τι κάναμε τα τελευταία χρόνια».

Εν συνεχεία διέψευσε φήμες για παραίτησή του και συμπλήρωσε: «Η αλυσίδα που έφερε κάποια αποτελέσματα στον ΠΑΟΚ αυτό το διάστημα είναι έργο πολλών παραγόντων και ανθρώπων που είχαν πρωτεργάτη τον Θόδωρο Ζαγοράκη. Τέτοιες κουβέντες μόνο κακό φέρνουν και κάνουν κακό στον ΠΑΟΚ. Αν συνεχίσουμε ενωμένοι και δίνουμε το 100% θα πετύχουμε πράγματα.

Αργήσαμε λίγο αυτό το καλοκαίρι, αλλά κάθε απόφαση που πήραμε, πάρθηκε για το καλό του ΠΑΟΚ. Δεν υπήρχε περίπτωση να παίρναμε απόφαση επειδή ένας παίκτης θα είχε διαφορετική επιλογή για τον προπονητή. Κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο με τις αρχές μας. Η απόφαση για τον κ. Μπερέτα πάρθηκε για άλλους λόγους και πριν γίνει ότι έγινε με τον Γκαρσία. Για το συγκεκριμένο περιστατικό, ήταν ένα λάθος του κ. Γκαρσία, που αντέδρασε έτσι και γι’ αυτό θα τιμωρηθεί. Από κει και πέρα, είναι μέλος της ομάδας κανονικά. Ο Αραμπατζής έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, αλλά η απόφαση ήταν να αποχωρήσει από την ομάδα. Από τη στιγμή που δε δέχτηκε τις προτάσεις που είχε και προτίμησε να περιμένει, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Το κόστος της αποζημίωσης του κ. Μπερέτα είναι μέσα στον υπολογισμό μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *