ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάμαλι παραδοσιακό σιροπιαστό, επαγγελματική συνταγή

Σάμαλι παραδοσιακό σιροπιαστό, επαγγελματική συνταγή

Σάμαλι παραδοσιακό σιροπιαστό γεμάτο αρώματα. Επαγγελματική συνταγή ζαχαροπλαστείου. (sambalı)
Samali traditional syrup full of aromas. Professional pastry recipe. (sambalı).

Βάζουμε την ζάχαρη το γάλα την μαστίχα το γιαούρτι και το μπεικιν και ανακατεύουμε για λίγο. Βάζουμε το σιμιγδάλι και κάνουμε μια λακκούβα  Βάζουμε σε ένα κουταλάκι την σόδα και ρίχνουμε επάνω του λίγες σταγόνες να αφρίσει μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά αφήνουμε από 2-4 ώρες. Βάζουμε σε βουτυρωμένο  ταψί 25Χ35.  Ανάβουμε το φούρνο στους 180 αντιστάσεις και εφόσον έχει ζεσταθεί καλά βάζουμε το ταψί στην μέση για 35-40  λεπτά. Δέκα  λεπτά πριν βγει το σαμαλι ετοιμάζουμε το σιρόπι με όλα τα υλικά μαζί και από την ώρα του βρασμού μετράμε έξι λεπτά. Στην διάρκεια μέχρι να ετοιμαστεί το σιρόπι βγάζουμε από το φούρνο το σαμαλι το κόβουμε και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 10-15 λεπτά να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Όταν είναι έτοιμα σιροπιάζουμε αμέσως και τα δυο πρέπει να είναι ζεστά.

Υλικά Συνταγής Σάμαλι παραδοσιακό

500γρ σιμιγδάλι χοντρό
600γρ γιαούρτι φουλ λιπαρά (ότι θέλετε)
250γρ γάλα πλήρες, 200γρ ζάχαρη
6-7γρ μαστίχα, 15γρ σόδα, μπέικιν πάουντερ
Λίγες σταγόνες λεμόνι
Ψήσιμο 180 αντιστάσεις ταψί 25Χ35

Σιρόπι

1200γρ ζάχαρη, 1 κιλό νερό
½ λεμόνι, 1 ξύλο κανέλλας
1κ.σ γλυκόζη (προαιρετικά)

Recipe ingredients

500g thick semolina
600g full fat yogurt (whatever you want)
250g whole milk, 200g sugar
6-7g of mastic, 15g of soda, baking powder
A few drops of lemon
Baking 180 baking trays 25×35
Syrup
1200g sugar, 1 kg water
Or lemon, 1 cinnamon stick
50g glucose (optional)
#σάμαλι
#σιροπιαστό
#samali
#greekrecipe
#food
#κουζίνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *